0
Βιώνουμε μια από τις οικονομικά δύσκολες περιόδους λόγω της διασποράς του κορωνοϊού με αποτέλεσμα αμέτρητος κόσμος να μην έχει πλέον δουλειά. 

Ένας κλάδος που πλήττει αρκετά είναι αυτός των τραγουδιστών, οι οποίοι πλέον ζητούν χρηματική αμοιβή έπειτα από κάθε τηλεοπτική και ραδιοφωνική εμφάνιση.

Ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων η ζήτηση των τραγουδιστών σε τηλεοπτικές εκπομπές είναι μεγάλη, έτσι αποφάσισαν να διεκδικήσουν αμοιβές για την κάθε τους εμφάνιση.

Με μια ανακοίνωση κόλαφο, στην οποία θίγεται ότι εν μέσω πανδημίας, η Πολιτεία έχει γυρίσει την πλάτη της, στο μουσικό κλάδο, το νεοσύστατο πανελλήνιο σωματείο Ελλήνων τραγουδιστών πέρνα στην αντεπίθεση, ζητώντας να τερματιστεί το καθεστώς των δωρεάν εμφανίσεων και μουσικών παραστάσεων σε οποιοδήποτε μέσο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ”Espresso”, το οποίο παρουσιάστηκε και στην πρωινή εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή “Happy Day”, 400 ερμηνευτές ζητούν μέσω επιστολής του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών να αμείβονται κάθε φορά που εμφανίζονται σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα.

Μάλιστα την ανακοίνωση υπογράφουν τρανταχτά ονόματα του μουσικού πενταγράμμου όπως η Χάρις Αλεξίου, η Άννα Βίσση, η Γλυκερία, η Πέγκυ Ζήνα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Νίκος Βέρτης, η Ήβη Αδάμου, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Χρήστος Μάστορας, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Άντζελα Δημητρίου, ο Κωστής Μαραβέγιας και πολλοί άλλοι.

Στο μεταξύ, στις 30 Νοεμβρίου η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα πληρώνει τους καλλιτέχνες που θα εμφανίζονται στις τέσσερις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης με υψηλότερη αμοιβή το ποσό των 300 ευρώ και 1000 ευρώ ανά εκπομπή.

Σημειώνεται ακόμα ότι πρόεδρος του σωματείου των τραγουδιστών είναι η Γιώτα Νέγκα και η Σταματίνα Τσιμτσιλή ανακοίνωσε στον «αέρα» της εκπομπής της ότι η αρχισυντάκτριά της, Μαίρη Παλιαλέξη επικοινώνησε μαζί της και επιβεβαίωσε το θέμα.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top