0
«Το Πολυτεχνείο είναι μία μεγάλη γιορτή, είναι το σύμβολο της μεταπολιτευτικής περιόδου», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για να σπεύσει στη συνέχεια να αναφέρει: 

«Υπήρχαν κάποιες πολιτικές εκδηλώσεις, δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις, απαγορεύτηκαν οι πορείες και οι συναθροίσεις. Υπήρχε μία πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με 50 βουλευτές και στελέχη, υπήρχε μία εκδήλωση στο ίδιο μέρος του ΚΚΕ, του κ. Κουτσούμπα με 200 ανθρώπους και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κάποια εκδήλωση του κ. Βαρουφάκη με όλα αυτά που ακολούθησαν. Υπήρχαν πολιτικές εκδηλώσεις. Δεν ήταν η ημέρα να βάζουμε πρόστιμα σήμερα, ήταν ημέρα συνεννόησης και δημοκρατίας. Ήταν μια πολιτική εκδήλωση και η απόφαση πάρθηκε στα όρια της ανοχής στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κατανόησης διευκρίνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μετρά προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο», είπε ακόμη ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε ότι «στη δημοκρατία οφείλουμε συνεννόηση και συναίνεση σε μία μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας» και τα κόμματα έπρεπε να εκδηλώσουν τη θέση τους γύρω από ένα μεγάλο θέμα. «Είναι πολιτικά κόμματα με πολιτικές εκδηλώσεις και οφείλαμε να το ανεχτούμε σήμερα που είναι μια ξεχωριστή ημέρα», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Αποφασίσαμε σήμερα να μη σταματήσουμε τη ζωή στην πόλη, η πόλη πρέπει να λειτουργεί σα να είναι καθημερινή ημέρα, και θα το συνεχίσουμε αυτό για να τελειώνει η υπόθεση με διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης για να σπεύσει να μιλήσει για τους 1.500 του ΚΚΕ.

«Μην φανταστείτε ότι οι 1.500 του ΚΚΕ ήρθαν όλοι μαζί, ένας-ένας ήταν προγραμματισμένο να μαζευτούν», είπε και πρόσθεσε: «Νιώθω μεγάλη απογοήτευση γιατί τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί. Είναι πολύ απογοητευτικά αυτά τα πράγματα. Την ώρα που έχουμε ΜΕΘ 95% καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη για τους λόγους που αυτή γνωρίζει, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης με 1.500 άτομα... Αν μπορεί κάποιος λογικός, δημοκρατικός άνθρωπος να μου δώσει μία εξήγηση, δεν ξέρω μπορεί να με πείσει. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Δέκα φορές, μπορεί και παραπάνω, με δική μου εντολή, ο αξιωματικός που διαμεσολαβούσε, ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης αυτής να αποχωρήσουν, αλλά αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ. από τη διάλυση. Φανταστείτε 1500 άτομα να περπατάνε εν μέσω πανδημίας μέσα στην πόλη».

Όσον αφορά τις καταγγελίες για προπηλακισμούς βουλευτών και κατάχρηση εξουσίας ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθούν. «Όλα θα ερευνηθούν, όμως όχι συνέχεια υπέρ κάποιου και πάντα κατά της ΕΛ.ΑΣ.» είπε και πρόσθεσε: «Σε όλους τους προσαχθέντες ή συλληφθέντες θα επιβληθούν COVID πρόστιμα, πέρα από την ποινική μεταχείριση όσων τυχόν πάνε στον εισαγγελέα». Για τη συγκέντρωση (του ΚΚΕ), ξεκαθάρισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα διερευνηθούν όλες οι αίτιες, γιατί εδώ υπάρχουν παραβάσεις που αφορούν την προστασία της δημοσίας υγείας.

«Τι θέλαμε να πετύχουμε σήμερα: Ειρηνική ημέρα, το πετύχαμε. 2ον δημοκρατική ημέρα, τα κόμματα και οι φορείς να εκδηλώσουν το σεβασμό τους για τα θύματα, το πετύχαμε. 3ον να μην καταστραφεί η πόλη από διάφορους μπαχαλάκηδες που το κάνουν κάθε φόρα, τα πετύχαμε αυτά», είπε.

«Και για τον Αλέξανδρο Γρηγοροπουλο είναι προφανές ότι δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις όπως πέρυσι, να κάνουμε λίγο υπομονή και θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα, και την 25η Μαρτίου και το Πάσχα, όταν τελειώσει η πανδημία θα γιορτάσουμε όπως συνηθίζουμε τόσα χρόνια» διαβεβαίωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top