0
Η πατρίδα μας δεν γιόρτασε 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου, δύο τεράστιες και μοναδικές εθνικές επετείους, εξαιτίας του covid 19. Μια απόφαση που μας πόνεσε όλους πολύ. Όμως ήταν σωστή, και πολύ καλά έκανε και δε γιόρτασε σεβόμενοι τους νόμους και την απαγόρευση.

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης

Πάσχα και σε λίγο Χριστούγεννα, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αλλά και όσοι δε δηλώνουν έτσι και γιορτάζoυν χάριν παράδοσης και εθίμου, δεν γιόρτασαν και δε θα γιορτάσουν, σεβόμενοι, και πάλι, τους νόμους και την απαγόρευση. Προφανώς και μας πονάει, όμως καλά κάνουν.

Και στις τέσσερις περιπτώσεις, εθνικές επετείους και θρησκευτικές εορτές, για πρώτη φορά στα χρονικά λόγω παγκόσμιων, ειδικών και πρωτόγνωρων, συνθηκών δεν γιορτάστηκε τίποτα. Και καλώς.

Στο πνεύμα της εποχής και των ημερών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσημα μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ανακοίνωσε ότι οι συγκεντρώσεις και η πορεία στις 17 Νοεμβρίου δεν θα γίνουν. Για τον ίδιο λόγο που δεν έγιναν και όλα τα άλλα.

Παρόλη όμως την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την απαγόρευση της πορείας μέσα από το Μέγαρο της δημοκρατίας, το ΚΚΕ δια στόματος του Γ.Γ. του κ. Κουτσούμπα, είπε ότι θα παρανομήσει και θα κάνει πορεία κανονικά την ημέρα εκείνη. Απίστευτο; Όχι βέβαια.

Είναι γνωστό ότι το κόμμα τού ΚΚΕ δεν πιστεύει στην αστική δημοκρατία και μπορεί να μην τηρεί τους νόμους της όποτε αυτό κρίνει. Μπορεί όχι επειδή αυτό είναι λογικό ή επιτρεπτό. Μπορεί επειδή έτσι το αφήνουν να κάνει τόσες δεκαετίες.

Το κόμμα τού ΚΚΕ υπάρχει μέσα στο Ναό της δημοκρατίας με ένα σύστημα που πολεμάει. Το εκλογικό. Να είστε σίγουροι ότι δε θα κάνει πίσω και μαζί με το ΠΑΜΕ και την φοιτητική τους παράταξη θα πραγματοποιήσουν πορεία και θα επιδιώξουν τη σύγκρουση με το κράτος. Η αδιαφορία τους για τους νόμους και η επιβολή των δικών τους ιδεών είναι γνωστή από την ίδρυση του. Έτσι δείχνει ότι όποτε θέλει θα ξεφεύγει από το κατεστημένο διότι απλά μπορεί.

Επίσης το ΚΚΕ χρησιμοποιεί όπως ιστορικά συνηθίζει διγλωσσία. Την Πέμπτη ο Γ.Γ. του κόμματος, μιλώντας στην Βουλή παρατήρησε τη κυβέρνηση ότι δεν έλαβε όλα τα απαραίτητα  μέτρα για να μην επεκταθεί ο ιός και μάλιστα συμβούλεψε τον πρωθυπουργό να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να σωθεί ο λαός. Την ίδια στιγμή στην ίδια ομιλία του αναφέρει ότι δεν θα υπακούσει σε καμία απόφαση της κυβέρνησης και θα κατέβει το ΚΚΕ κανονικά στην πορεία…


Τα ερωτήματα είναι πολλά και συγκεκριμένα.
– Τι θα γίνει με το ΚΚΕ;
– Μπορεί η αστυνομία να αντέξει σε μια τέτοια σύγκρουση με το ΚΚΕ;
– Η κυβέρνηση θα επιδιώξει αυτή τη σύγκρουση εφαρμόζοντας τους νόμους;

Το θέμα δεν είναι αν θα κατέβει στην πορεία ή όχι το ΚΚΕ. Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει το κράτος όταν το κάνει. Θα το ανεχθεί για ακόμα μια φορά ή θα υπερασπιστεί τους δικούς του νόμους και θα επιβάλλει την τάξη; Θα γίνει σεβαστή η προσπάθεια τόσων Ελλήνων από το Μάρτιο να περιοριστεί η πανδημία ή σεβαστές θα γίνουν μόνο οι ιδεοληψίες μερικών (των περισσοτέρων) γραφικών κομμουνιστών;

Η 17η Νοεμβρίου θα είναι τεράστιο crash test για την αξιοπιστία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνολικά. Το lockdown και οι απαγορεύσεις που βιώνουμε σήμερα σε μεγάλο βαθμό ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης συγκέντρωσης στο Εφετείο για τη δίκη της ΧΑ κάτι που δεν λένε οι πολιτικοί της κυβέρνησης διότι φοβούνται. Θα αφήσουμε να επαναληφθεί το ίδιο λάθος, απλά για να μην τα βάλουμε με τη γάγγραινα της σύγχρονης Ελλάδας, που λέγεται κομμουνισμός;

Πριν λίγες ημέρες είδαμε την Αστυνομία να μπαίνει μέσα στο Πολυτεχνείο και την Πανεπιστημιούπολη και να κάνει απλά την δουλειά της. Συνέλαβε κάτι αδέσποτα που δήλωναν επαναστάτες. Πως να το μεταφράσω αυτό;  Σαν μήνυμα στο ΚΚΕ; Το εύχομαι και θα το δούμε σε λίγες ημέρες, αλλά καλό κακού ας προετοιμαστούν τα ΜΑΤ για να μην τους ξεφυλλίσει (ξανά) το ΠΑΜΕ.


Το ΚΚΕ, η Aριστερά και κάποια υπολείμματα λένε ότι, “Η Δημοκρατία, όμως, δεν μπορεί να μπαίνει σε lockdown. Ούτε το Πολυτεχνείο”. Μπροστά στις ανθρώπινες ζωές, μπροστά σε μια πανδημία, μπροστά σε μαζικούς θανάτους μπορούν να περιμένουν ΑΠΑΝΤΕΣ. Και το Πολυτεχνείο, και η 25η Μαρίου και η 28η Οκτωβρίου και το Πάσχα και τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά και οι ονομαστικές μας εορτές και τα γενέθλια και η Δημοκρατία. Και αυτό οφείλει να κάνει μια υπεύθυνη κυβέρνηση και οι ανεύθυνοι να υπακούν.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπέρ των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, είναι υπέρ του να μην γίνει πορεία, αλλά (πάντα είχε και ένα αλλά  σε ότι λέει,  για να τους πιάνει όλους…), είναι χουντική η απόφαση της κυβέρνησης. Με πολύ λίγα λόγια. Απατεώνες.

* Για τον Γιάνη είναι όλα γνωστά.  Άνοιξε το πουκάμισο του προτάσσοντας τα στιβαρά του στήθη λέγοντας από το έδρανο με ύφος αγωνιστή, “εγώ θα κατέβω στην πορεία και σας προκαλώ να με χτυπήσετε”. Ο πρωθυπουργός του απάντησε, έμμεσα,  ότι είναι σαχλαμάρας και μένω εδώ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top