0
Σοβαρότατα ερωτήματα προκαλεί η επιλογή της γνωστής εφαρμογής εντοπισμού της θέσης των πλοίων, MarineTraffic, να τοποθετήσει πρακτικά  το Καστελόριζο στην επικράτεια της  Τουρκίας, αναφέροντας με... σαφήνεια πως είναι τουρκικό! 

Εάν η αυτό συνέβαινε σε κάποια άλλη χρονική στιγμή, ίσως κανείς να μην το αντιλαμβανόταν,ή ακόμη και αν το παρατηρούσε, θα το απέδιδε σε κάποιο πρόσκαιρο λάθος.

Το να  τοποθετεί όμως το ελληνικό ακριτικό νησί, τώρα που η Τουρκία αμφισβητεί στην πράξη την ελληνική υφαλοκρηπίδα και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, σε αυτή ακριβώς την περιοχή, μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να εκληφθεί.

Την ώρα που η Άγκυρα προκαλεί καθημερινά και υποστηρίζει πως το Καστελόριζο απέχει μόλις δύο χλμ. από τις τουρκικές ακτές και 580 από τις ελληνικές  μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον ως ύποπτο τ' ότι το MarineTraffic γράφει πάνω από το ελληνικό νησί (ΤR) δηλαδή Τουρκία. 

Να υπενθυμίσουμε πως η NAVTEX με την οποία το Oruc Reis πλησιάζει στα 5,8 ν.μ. το Καστελόριζο λήγει αύριο (Κυριακή) και με αυτή την κίνηση της η Τουρκία αμφισβητεί ευθαρσώς τα χωρικά ύδατα της χώρας μας. 

Όταν μία διεθνή εφαρμογή κάνει αυτό το λάθος (;) τότε σίγουρα η προπαγάνδα της Τουρκίας θα έχει περισσότερους λόγους για να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα πράγματα από την Ελλάδα. 

Δείτε τις φωτογραφίες: 


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top