0
Tρεις θα είναι συνολικά οι καραντίνες που θα επιβάλει η κυβέρνηση μέχρι το καλοκαίρι για να «εμπεδώσουν» οι πολίτες την αλλαγή στον τρόπο ζωής τους.

Η βασική σκέψη είναι στις γιορτές ο κόσμος να είναι έξω για να μπορεί να «εκτονωθεί» αλλά και να κινηθεί η αγορά, γιατί ως γνωστόν ουσιαστική κατανάλωση γίνεται μόνο τότε.

Όπως φαίνεται, από την πρώτη Δεκεμβρίου θα ανοίξουν σταδιακά τα σχολεία, το λιανεμπόριο και η εστίαση με πιθανότητα να υπάρξει καθυστέρηση μίας ή δύο εβδομάδων.

Πάντως, η βασική αρχή είναι στις 15 Δεκεμβρίου να έχουν ανοίξει, ανεξαρτήτως αριθμού κρουσμάτων.

Μόλις περάσουν οι γιορτές Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς-Θεοφανείων, θα οδηγηθούμε σε νέο lockdown από τις 10 Ιανουάριου μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Μετά θα υπάρξει απελευθέρωση διότι έρχονται οι εορτές των Αποκριών που για πολλές πόλεις της Ελλάδας αποτελούν βασική πηγή εισοδήματος.

Οι «ειδικοί» θέλουν νέα καραντίνα από τις αρχές Μαρτίου μέχρι κάπου τον Απρίλιο με την προοπτική να βγουν έξω οι πολίτες για το Πάσχα που θα γίνει στις 2 Μαΐου αλλά με πολλά μέτρα σε εφαρμογή.

Η άνοδος της θερμοκρασίας και το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί, θα «ανοίξουν» την οικονομία από τον Ιούνιο και μετά.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top