0
Η κυβέρνηση μέσω της λοιμωξιολόγου και μέλος της επιτροπής επιστημόνων Βάνας Παπαευαγγέλου,  ομολόγησε πως βαδίζει σχεδόν «στα τυφλά» καθώς δεν ξέρει πότε αλλά και αν(!) θα αποδώσει το lockdown. 

Με λίγα λόγια λόγια οι πολίτες θα είναι «κλειδωμένοι» μέχρι νεοτέρας, καθώς όπως έχει αποδειχθεί και σε χώρες με πολλά κρούσματα το lockdown αργεί πολύ να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων. 

«Το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι αν και πότε θα δούμε να αποδίδει αυτό το Lockdown, πότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε μία σταθερή βελτίωση των κρουσμάτων που αναφέρει ο ΕΟΔΥ. Τα μέτρα θα αποδώσουν αλλά θέλει χρόνο. Το πότε θα δούμε τον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων να μειώνεται δεν είναι σαφές. Η διάρκεια νοσηλείας είναι μακρά και το σύστημα υγείας θα συνεχίζει να πιέζεται», είπε.

«Δυστυχώς το δεύτερο πανδημικό κύμα έχει κατακλύσει όλο τον κόσμο, και παρουσιάζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε.

«Κύρια χαρακτηριστικά της επιδημίας είναι η μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα και η αύξηση των κρουσμάτων σε περιοχές που δεν μας είχαν απασχολήσει έως τώρα», επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου και εξήγησε ότι πιθανά η έξαρση σε αυτές τις περιοχές να σχετίζεται με την... συγκομιδή της ελιάς. Επιπλέον, η λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι συνεχίζεται η εκθετική αύξηση των εισαγωγών σε κλίνες covid αλλά και ΜΕΘ, δεδομένου ότι οι νοσηλευόμενοι έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες δέκα ημέρες.

«Αυτό το δεύτερο lockdown μας έχει απογοητεύσει. Είμαστε κουρασμένοι και δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε. Απευθύνομαι σ’ αυτούς που δεν συμπεριφέρονται υπεύθυνα», είπε καταλήγοντας, απευθύνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων και συνιστώντας να περιοριστούμε όλοι στην “φούσκα” μας, δηλαδή σε ένα μικρό κύκλο επαφών.

«Ξέρουμε ότι ο χειμώνας που είναι μπροστά μας έχει μακρύ δρόμο και είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν και άλλα lockdown, το οποίο θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων μας», κατέληξε η κ. Παπαευαγγέλου.


Σύμφωνα με όσα μετέδιδαν οι πληροφορίες στην σημερινή ενημέρωση θα συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία θα ανακοίνωνε το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων από Δευτέρα, παρόλα αυτά οι ανακοινώσεις δεν θα γίνουν σήμερα. 

Όμως εν τέλη οι ανακοινώσεις για τα σχολεία θα γίνουν τελικά αύριο, Σάββατο. 

Όπως ανακοινώθηκε στην αρχή της ενημέρωσης «η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση αναμένει την ολοκλήρωσή της για να λάβει τις αποφάσεις της οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο, Σάββατο».


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top