0
Στην πιο κρίσιμη εβδομάδα εισέρχεται η Ελλάδα τόσο για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας όσο και για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί.

Ακόμα και αν από την εβδομάδα που έρχεται δούμε μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, ωστόσο η 30ή Νοεμβρίου θεωρείται ότι είναι εξαιρετικά κοντά για να ξεκινήσει η άρση του lockdown.

Και αυτό γιατί, ο βασικός παράγοντας που θα κρίνει την έναρξη της άρσης του lockdown είναι η εικόνα των ΜΕΘ και του ΕΣΥ που δέχεται τις τελευταίες μέρες ασφυκτικές πιέσεις. Το Σάββατο, άλλωστε σημειώθηκε ακόμα ένα θλιβερό ρεκόρ με 366 ασθενείς διασωληνωμένους.


Δεδομένης της ραγδαίας διασποράς του κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται ξεκάθαρο ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά και... ακόμα πιο οικογενειακά.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ακόμα και αν το λιανεμπόριο ανοίξει λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα - το οποίο είναι στόχος της κυβέρνησης - το άνοιγμα της εστίασης αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι». Τα μπαρ και τα εστιατόρια, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, αποτελούν φιλικό περιβάλλον για τη διάδοση του ιού, καθώς υπάρχει συγχρωτισμός ενώ οι παρευρισκόμενοι δεν μπορούν να φορούν καθ'όλη τη διάρκεια της παραμονής τους μάσκα.

Άλλωστε τα μέτρα που είχαν προηγηθεί πριν από το γενικευμένο lockdown, περιλάμβαναν το ολικό κλείσιμο της εστίασης, η οποία ήταν η πρώτη που έβαλε «λουκέτο» και όπως όλα δείχνουν θα είναι και ο τελευταίος που θα ανοίξει.

Τα μέλη της επιτροπής Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας πιστεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου ότι η χώρα δεν θα έχει φτάσει στο σημείο να «ανοίξει» σε δύο εβδομάδες από τώρα, με την Θεσσαλονίκη να αποκλείεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία εικόνα για τα φετινά Χριστούγεννα έδωσε το πρωί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μιλώντας στον ANT1 είπε πως «κάλαντα με τη λογική που είχαμε πέρσι και όλες αυτές οι διαδικασίες όπως καταλαβαίνετε πρέπει να μπουν στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας». Προσέθεσε επίσης πως «εικόνες με παιδάκια σε γειτονιές και από σπίτι σε σπίτι δεν μπορούμε να δούμε».

Δείτε το βίντεο:


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top