0
Στη μεγαλύτερη ναυτική δύναμη στην Α. Μεσόγειο θα εξελιχθεί η Ελλάδα!

Με την προσθήκη δε των Rafale και F-35, oι ΕΔ μετατρέπονται σε φονική πολεμική μηχανή. Έπρεπε να περάσουν βέβαια αρκετά χρόνια για μπει επιτέλους το ζήτημα του εξοπλισμού στη πρώτη γραμμή, καθώς η Τουρκία έχει ξεφύγει.  

Ένα τρομερό παιχνίδι διαδραματίζεται μετά την πρόθεση της Ελλάδος να αγοράσει τις αμερικανικές φρεγάτες MMSC, με την Γερμανία και το Ισραήλ να κινούνται στο παρασκήνιο, αφού γνωρίζουν την δυσαρέσκεια που επικρατεί στην χώρα μας για την χρησιμότητα των αμερικανικών πλοίων στο θέατρο του Αιγαίου και της  Α.Μεσογείου.

Ο ισραηλινός τύπος αναφέρει τα περί ενδιαφέροντος της Ελλάδος για τον τύπο Κορβετών Sa'ar-6, παρόμοιες με αυτές του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού, οι οποίες κατασκευάστηκαν στο γερμανικό ναυπηγείο του Κιέλου. 

Τώρα στο προσκήνιο έρχονται νέες πληροφορίες. Όπως ανέφερε το δελτίο του ΣΚΑΪ, η Ελλάδα μπαίνει στο πρόγραμμα, γίνεται εταίρος, για τη φρεγάτα του μέλλοντος πολλαπλών ρόλων του αμερικανικού ναυτικού κλάσης FFG. 

Το αμερικανικό ναυτικό θα πάρει 20 πλοία κλάσης FFG. 

Με τις φρεγάτες αυτές θα έχουμε κάλυψη των αναγκών μας για 30 χρόνια. Η ενδιάμεση λύση είναι τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων βλημάτων τύπου Arleigh Burke.

Πρόκειται για πανίσχυρα πλοία, με τεράστια εμβέλεια και ισχυρό οπλισμό γνωστό εν πολλοίς στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Πρόκειται για πλοία που καλύπτουν άμυνα περιοχής και θα παρέχουν κάλυψη στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία η ελληνική πλευρά ήθελε διακαώς. 
 
Τονίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί παράμετροι για να αγοράσει το ελληνικό ΠΝ, φρεγάτες ικανές να ανταπεξέλθουν στο περιβάλλον του Αιγαίου, στο οποίο προστίθενται συνεχώς νέες απειλές μετά τα τουρκικά drone, και αυτές αφορούν τα AUSV (Armed Unmanned surface vehicles), για τα οποία οφείλουμε να έχουμε απαντήσεις επί του πεδίου της μάχης.   

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top