0
Η Κομισιόν παρουσίασε ένα «στρατηγικό πλάνο» για την προστασία της «Κοινότητος ΛΟΑΤΚΙ», το οποίο περιλαμβάνει «νομοθετική πρωτοβουλία»  για την αναγνώριση από τα κράτη μέλη του δικαιώματος στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ταυτόχρονα η «ομοφοβική ρητορική» θα γίνει «έγκλημα μίσους».

Κατά συνέπειαν, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να λαμβάνουν περισσότερο υπ' όψιν τους τα συμφέροντα των λεσβιών, των ομοφυλοφίλων, των αμφιφυλοφίλων, των τρανσέξουαλ και των ανθρώπων που δεν πιστεύουν ότι ανήκουν σε κάποιο από τα φυσικά φύλα στις πολιτικές τους.
Οι Βρυξέλλες , θα «προωθήσουν» νέα νομοθεσία στα κράτη-μέλη για την αμοιβαία αναγνώριση διαφορετικών οικογενειακών μοντέλων, όπως ζευγάρια του ίδιου φύλου με παιδιά.

Συγκεκριμένα το «πλάνο» της ΕΕ αναφέρει: 

«Προστασία των δικαιωμάτων των οικογενειών «ουράνιου τόξου» (σσ. ομόφυλων ζευγαριών) : Λόγω διαφορών στις εθνικές νομοθεσίες μεταξύ των κρατών μελών, οι οικογενειακοί δεσμοί ενδέχεται να μην αναγνωρίζονται πάντα όταν οι οικογένειες «ουράνιου τόξου» διασχίζουν τα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Η Επιτροπή θα υποβάλει νομοθετική πρωτοβουλία για την αμοιβαία αναγνώριση της γονεϊκής ιδιότητας και θα διερευνήσει πιθανά μέτρα για την υποστήριξη της αμοιβαίας αναγνώρισης της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο φύλων μεταξύ των κρατών μελών».


Επιπλέον σχεδιάζουν να συμπληρώσουν τα «εγκλήματα μίσους» με αυτά της «ομοφοβικής ρητορικής» στον κατάλογο «εγκλημάτων της ΕΕ».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τα κράτη-μέλη της, που δε διαθέτουν τη δική τους εθνική στρατηγική για την ισότητα, να «υιοθετήσουν τέτοιες στρατηγικές και συνεπώς να λάβουν υπόψιν τις ειδικές ανάγκες για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ στη χώρα τους», δήλωσε η Επίτροπος της Ε.Ε. Έλενα Ντάλι.

«Η Ευρώπη θεωρεί εαυτόν πρότυπο στον αγώνα για τη διαφορετικότητα και την ένταξης. Η ισότητα και η μη-διάκριση είναι θεμελιώδεις αξίες και δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση », τόνισε η Ντάλι.

Η καταπολέμηση των διακρίσεων είναι «το κλειδί για την προώθηση της ισότητας». Περίπου το 43% της κοινότητας LGBTIQ αισθάνεται ότι υφίσταται διακρίσεις, αναφέρει σχετική έκθεση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΕΕ θα βασίζεται όλο και περισσότερο σε «φορείς ισότητας» (σσ. ΜΚΟ) στις επιμέρους χώρες.

Η Ουγγαρία προστατεύει νομικά το παραδοσιακό γονικό μοντέλο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας Judit Varga (Fidesz) παρουσίασε ένα σχέδιο νόμου την Τρίτη που υποστηρίζει το παραδοσιακό γονικό μοντέλο, καθορίζοντας ότι ο πατέρας πρέπει να είναι άνδρας, η μητέρα γυναίκα και ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι ένα ζεύγος ανδρός με γυναίκα.

Επιπλέον, το φύλο ενός ατόμου πρέπει να καθοριστεί κατά τη γέννηση και δεν μπορεί να αλλάξει μετά.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top