0
Το δρόμο για τη βουλή αναμένεται να πάρει η δικογραφία με τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα σχετικά με τον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στην σχεδόν 2,5 ωρών κατάθεσή του ενώπιον της πταισματοδίκη που διενεργεί κατ΄εντολή του εισαγγελέα την προκαταρκτική έρευνα η οποία ξεκίνησε  μετά τη μήνυση που υπέβαλε  τον περασμένο Ιούλιο, επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, όσα  είχε αναφέρει σε αυτή αλλά και στο  υπόμνημα της εταιρείας «Τοξότης» στη συνέχεια.

Και συγκεκριμένα, κατονόμασε ευθέως τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ως «αρχιτέκτονα» της εικονικής συναλλαγής, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί αρχικά  με 3 εκατομμύρια ευρώ ώστε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

«Τους “δάνεισα”  το όνομά μου»

Ο κ.Καλογρίτσας  φέρεται να αναφέρθηκε  στον πρώην υπουργό αλλά και «σημαντικούς του συνεργάτες», τους οποίους όμως  δεν κατονόμασε. «Μου ζητήθηκε από τον Νίκο Παππά και συνεργάτες του  να ανοίξουμε κανάλι στο οποίο εγώ θα έβαζα μόνο του όνομά μου και εκείνοι θα μου έβρισκαν τα χρήματα. 

Ήθελαν να τους  «δανείσω» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό μου όνομα για το τηλεοπτικό διαγωνισμό, προκειμένου να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους. Εκείνη την περίοδο είχα δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια. Όταν το είπα στον Παππά μου απάντησε: «Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς».

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός τον ενημέρωσε  ότι  η λιβανέζικη εταιρεία CCC συμφερόντων της οικογένειας Χούρι θα δώσει συνολικά 25 εκατομμύρια ευρώ και ότι άμεσα θα λάβει τα 3 εκ. που απαιτούνται για την εγγυητική, όπως και έγινε.

Όταν η CCC αποφάσισε τελικά να μην προχωρήσει, ο Ν.Παππάς του  υπέδειξε να δώσει τα 3 εκ. για την έκδοση της εφημερίδας «Documento», όπως και έκανε,  καθώς όπως φέρεται να είπε «Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης».

Στη βουλή

Κατόπιν της ευθείας αναφοράς Καλογρίτσα στο όνομα του κ.Παππά, η  δικογραφία αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη βουλή βάση του Νόμου περί ευθύνης υπουργών.  Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του περιέγραψε και συγκεκριμένα αδικήματα, όπως μεταξύ άλλων: Απάτη σε βάρος του Δημοσίου, ψευδή βεβαίωση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, παραβίαση του νόμου περί ονομαστικοποίησης των μετοχών.

Από την πταισματοδίκη, έχουν εξεταστεί και οι δύο μάρτυρες που πρότεινε η «Τοξότης», και πρόκειται για τον οικονομολόγο Κυριάκο Τόμπρα  και τον στενό συνεργάτη του κ.Καλογρίτσα, Χρήστο Νικολάου.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top