0
Πίσω από τις λέξεις του κειμένου που συνυπέγραψαν ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 κρύβεται ο Αλέξης. Πιο συγκεκριμένα οι επιθυμίες του Αλέξη να ενώσει την αντιπολιτευση, να αιφνιδιάσει τον Μητσοτάκη - που του δίνει λαβές - και να σχηματίσει κυβέρνηση μετά από τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική.

Η εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στις πολιτικές καραντίνας  και η έλλειψη μέτρου στην προώθηση γερμανικών πολιτικών στην χώρα μας, επιτρέπουν στον "εξαφανισμένο" Αλέξη να σχεδιάζει την επόμενη ημέρα. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πάει από γκάφα σε γκάφα και η αλαζονεία της εξουσίας οδηγεί σε αμετροέπειες που αποξενώνουν τον κόσμο της δεξιάς, η αντιπολιτευση συσπειρώνεται. Εάν δεν υπάρξει και κάποια αρνητική εξέλιξη σε εθνικά ζητήματα, υπό την καθοδήγηση πάντα του Βερολίνου, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα.

Αυτό που μέχρι πρόσφατα φαινόταν "απίθανό" δηλαδή η συνεργασία των τριών αριστερών κομμάτων  της αντιπολίτευσης, πλέον έχει "οδικό χάρτη". Που μπορεί να οδηγήσει σε μια "ολική επαναφορά" της αριστεράς, με όλα της τα άκρα και όλες της τις εκφάνσεις, φέρνοντάς την στην εξουσία. 

Το κοινό ανακοινωθέν δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια "πρόβα" συνεργασίας μετά τις επόμενες εκλογές που θα δώσουν ένα πολύ ασαφές αποτέλεσμα. Αποδεικνύεται μάλιστα από το γεγονός ότι κανείς δεν πρότεινε στον Κυριάκο Βελόπουλο να το υπογράψει.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top