0
Σύμφωνα με τα κυριακάτικα δημοσιεύματα υπήρξε ένα παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων, το οποίο λειτουργούσε από τον ΕΟΔΥ, που προσπαθούσε να φτιάξει ένα δικό του Μητρώο.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν οι καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και το «Βήμα της Κυριακής» περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ανατέθηκε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκο Ορνεράκη, ο οποίος θα μελετήσει τα δημοσιεύματα και θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Οι καταγγελίες για τη διπλή καταγραφή κρουσμάτων

Σύμφωνα με το όσα αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και το «Βήμα της Κυριακής» υπήρξε ένα παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων, το οποίο λειτουργούσε από τον ΕΟΔΥ, που προσπαθούσε να φτιάξει ένα δικό του Μητρώο.

Όπως αναφέρεται, κρούσματα σε κάποιο νοσοκομείο περνούσαν άμεσα στο Μητρώο Ασθενών COVID-19, ενώ άλλα που καταγράφονταν σε κάποια κινητή μονάδα περνούσαν στον ΕΟΔΥ. Αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, να δημιουργείται μία σύγχυση γύρω από την πραγματική εικόνα καθώς τα τελικά αποτελέσματα προέκυπταν από συρραφή των στοιχείων των δύο πηγών.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top