0
Τουλάχιστον 600 εκατ. $ πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση για την προμήθεια και των 7 ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων  MH-60R σύμφωνα με πληροφορίες.

Έτσι μετά την υπογραφή το περασμένο Ιούλιο της LoA για 4 ελικόπτερα MH-60R, το ΠΝ έστειλε αίτημα τροποποίησης της σύμβασης για  ενεργοποίηση της προαίρεσης για την αγορά άλλων 3 ελικοπτέρων MH-60R, τα οποία μπορεί να ενισχύσουν τις ανθυποβρυχιακές ικανότητες του ΠΝ, πλην όμως υπάρχουν άλλες πιο επείγουσες ανάγκες σήμερα, όπως πλοία!

Έτσι το ΠΝ δίνει 600 εκατ. $ για ελικόπτερα που πρακτικά δεν χρειάζεται και μόνο 105 εκατ. € για την αγορά 36 τορπιλών DM2A4 οι οποίες αρκούν για μια και μόνο φόρτωση των υποβρυχίων.

Η πρεμούρα του ΠΝ να αγοράσει και τα υπόλοιπα ελικόπτερα είναι τουλάχιστον περίεργη, καθώς ισχυρίζεται πως ο λόγος για τη μη αγορά των γαλλικών φρεγατών ήταν το… κόστος.

Τώρα δίνει 600 εκατ. $ για αγορά ελικοπτέρων χωρίς να ξέρουμε ακόμη τι φρεγάτες θα προμηθευτούμε!

Την ίδια ώρα η Αίγυπτος προμηθεύτηκε δύο ιταλικές υπερσύγχρονες FREMM με 1,2 δισ.€ με το ΠΝ να θέλει να παραγγείλει τέσσερα πλοία αγνώστων δυνατοτήτων και επίφοβα προς τη χρήση τους, λόγω του προβληματικού προωστήριου σκεύους  έναντι 4,2 δισ.$!

Δίνουμε επομένως 600 εκατ. για ελικόπτερα και θέλουν να δώσουν ακόμη 4,2 δισ.μαζί με 500 εκατ. συν 250 εκατ. για εκσυγχρονισμό ΜΕΚΟ και για ενδιάμεση λύση των προβληματικών LCS την οποία πρέπει να χρυσοπληρώσουμε, για να δημιουργηθεί ένα Ναυτικό που δεν θα έχει καμία δυνατότητα αεράμυνας περιοχής ούτε στρατηγικού πλήγματος, αλλά ούτε και επιχειρήσεων σε ανοικτές θάλασσες πλην του Αιγαίου.

Κάτι δεν πάει καλά.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top