0
Σταδιακό άνοιγμα της χώρας και τέλος του locκdown, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εφόσον στις Νοεμβρίου τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 500.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο κρίσιμο θέμα της άρσης του lockdown αποκαλύπτοντας ότι θα γίνει μόνο αν στις 30 Νοεμβρίου έχουμε πέσει κάτω από 500 κρούσματα.

«Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. Αν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν κατέβει κάτω από τα 500 τότε σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε εκείνη την ημερομηνία. Πάντα με μέτρα αυτοπροστασίας», εξήγησε ο κ. Κικίλιας

Ο Βασίλης Κικίλιας μίσε και για την απόφαση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί.

«Όσο εξελίσσεται η πανδημία και εξελίσσεται βιαίως στην υπόλοιπη Ευρώπη, είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε μέτρα για να προασπίσουμε τη δημοσία υγεία. Άρα λοιπών προφανώς είναι θέμα κινητικότητας των γονιών, των παππούδων, των γιαγιάδων, των δασκάλων, των διοικητικών υπαλλήλων, των καθαριστριών. Όσο μειώνουμε την κινητικότητα βλέπουμε ότι μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε καλύτερα τον ιό. Το τελευταίο μέτρο που θα ήθελε να πάρει κανείς είναι να μην λειτουργούν τα δημοτικά σχολεία ή οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, το καταλαβαίνουν όλοι αυτό. Αλλά είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση για να φτάσει στο σημείο η επιτροπή να εισηγηθεί αυτό το μέτρο για να έχουμε γρηγορότερα αποτελέσματα από το lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα δειγματοληπτικά τεστ που θα γίνουν σε μαθητές πριν ανοίξουν τα σχολεία δήλωσε ότι αυτά θα γίνουν σε μαθητές όλων των βαθμίδων για να φανεί σε τι φάση βρίσκεται η διασπορά του ιού σ’ αυτές τις ηλικίες και ανάλογα με τα επιστημονικά δεδομένα να παρθούν οι αποφάσεις.

Για τα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ ο κ. Κικίλιας δήλωσε:«1.162 κρεβάτια ΜΕΘ υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα. Υπάρχει διασπορά ιού στην κοινότητα. Αντιδράσαμε γρήγορα και δημιουργήσαμε νέες κλίνες ΜΕΘ. Προφανώς θα υπάρξουν και μετακινήσεις και έχουν ξεκινήσει να γίνονται . Η διασπορά του ιού βρίσκεται στην κοινότητα, άρα πρόκειται για ένα θέμα δημόσιας υγείας και 15.000 αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε, αν συνεχίσει να διασπείρεται ο ιός με γεωμετρική άνοδο στην κοινότητα δεν θα ήταν αρκετές».

Επιπλέον δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα τα καταφέρουμε και «πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι πολύ και να τηρήσουμε τα μέτρα» γιατί οι «Έλληνες είμαστε ιδιαίτερης στόφας άνθρωποι», ενώ προσέθεσε ότι το ελπιδοφόρο νέο είναι ότι για πρώτη φορά σήμερα μετά από και καιρό τα εξιτήρια στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασαν τις εισαγωγές για κορονοϊό.

Κλείνοντας ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο οποίος ενώ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό έφυγε από το νοσοκομείο.

«Και σαν υπουργός και σαν γιατρός και σαν άνθρωπος εγώ πιστεύω. Και  Βίβλος και ο Χριστός λένε αγαπάτε αλλήλους και προστατεύστε αλλήλους. Είναι το πιο σημαντικό μήνυμα αγάπης που υπάρχει. Προστατεύω τον διπλανό μου, φοράω μάσκα και σέβομαι τη ζωή του. Όλοι πρέπει να προσέχουν, όλοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Δεν εξαιρείται κανείς από αυτό», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top