0
Προσωπικά και οικογενειακά δράματα που γιγαντώθηκαν στις φτωχογειτονιές της Αγίας Βαρβάρας και κατέληξαν σε τραγωδία βγαίνουν στην επιφάνεια μετά το σκηνικό της άγριας σφαγής της 50χρονης καθαρίστριας που κατέστρωσαν η 15χρονη κόρη της και οι δύο ανήλικοι φίλοι της. 

Έφηβοι που βγήκαν από νωρίς στην παρανομία, εγκατέλειψαν το σχολείο, έμπλεξαν με ναρκωτικά και κλοπές για να περάσουν τελικά τη λεπτή κόκκινη γραμμή και να φθάσουν στη δολοφονία. 


Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών που κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να εξιχνιάσουν το φονικό, σκιαγράφησαν το προφίλ των τριών κατηγορουμένων προκειμένου να μπουν στο μυαλό της άγουρης συμμορίας και να δώσουν ερμηνεία σε μια πράξη που φαντάζει αδιανόητη στο μυαλό οποιουδήποτε λογικού ανθρώπου.



«Με κακομεταχειριζόταν. Η ζωή μου είχε γίνει αφόρητη. Ήμουν ακραία απελπισμένη και έφθασα στο αμήν. Όμως δεν είχα τη δύναμη να τη σκοτώσω. Ήταν μάνα μου και δεν μπορούσα να το κάνω…». Με αυτά τα λόγια η 15χρονη προσπάθησε να δικαιολογήσει μια πράξη που στέκεται κόντρα σε κάθε λογική. Η ζωή χτύπησε άσχημα τη μαθήτρια αφού πριν ένα χρόνο έχασε τον πατέρα της και άρχισε να κατρακυλά στον κατήφορο. Σταμάτησε το σχολείο και ξεκίνησε τις κακές παρέες. Από την άλλη, ο νεαρός Ρουμάνος, είχε τραβήγματα με την Αστυνομία από νωρίς. Μπλεγμένος στα δίχτυα των αρχών και της μικροεγκληματικότητας, έφθασε στη δολοφονία πριν καν ενηλικιωθεί. Η κυνική περιγραφή του φρικαλέου εγκλήματος στους αστυνομικούς αποκαλύπτει ότι ο 17χρονος είχε γίνει, πριν καν ενηλικιωθεί, πολύ σκληρός και άκαμπτος. Σαν πέτρα…

«Του είπα να μας βοηθήσει και θα του δίναμε χρήματα. Τα ξημερώματα της Παρασκευής του ανοίξαμε την πόρτα και η φίλη μου πήγε στο διπλανό δωμάτιο. Πήγαμε στο υπνοδωμάτιο της μητέρας της και τότε εγώ του έδωσα την πεταλούδα γιατί δεν είχα τα κότσια να σκοτώσω. Την ακινητοποιήσαμε, εγώ της έβαλα στο πρόσωπο το μαξιλάρι και ο 16χρονος την μαχαίρωνε. Την δέσαμε μετά…» φέρεται να ισχυρίστηκε για την πράξη σε μια προσπάθεια να φορτώσει το πιο ειδεχθές κομμάτι αυτής, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, στον 16χρονο Έλληνα. Ως δέλεαρ, η 15χρονη και ο Ρουμάνος του είπαν ότι θα του έδιναν όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι και προέρχονταν από την πώληση ενός οικοπέδου και αυτοκινήτου αν τους βοηθούσε να τη βγάλουν από τη μέση.

Ο 16χρονος που ζούσε μαζί με τους γονείς του στο Λουτράκι και παραδόθηκε χθες το απόγευμα στην Αστυνομία, είναι ένας έφηβος που πήρε και αυτό από νωρίς τον στραβό τον δρόμο. Σεσημασμένος για μικροκλοπές, παιδί του περιθωρίου με αποκλίνουσα συμπεριφορά έφθασε για μια χούφτα ευρώ να να βάψει τα χέρια του με αίμα και να πάρει μια ζωή. Στο παρελθόν, μαζί με τον Ρουμάνο είχαν μπλέξει με μικροκλοπές, ναρκωτικά και το μέλλον τους ήταν όπως όλα έδειχναν συνυφασμένο με την παραβατικότητα και τις άγριες καταστάσεις που μόνο σε αδιέξοδο οδηγούν.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αναμένεται να εξετάσουν κατ΄αντιπαράσταση τον Ρουμάνο και τον 16χρονο καθώς ο 17χρονος Ρουμάνος έχει πέσει σε αντιφάσεις και είναι σίγουροι ότι το σκηνικό δεν είναι όπως το περιέγραψε σε ο,τι έχει να κάνει με το χέρι που σήκωσε την πεταλούδα και την κάρφωσε στο λαιμό και το πρόσωπό της άτυχης καθαρίστριας και την έσφαξε στο υπνοδωμάτιο του υπερυψωμένου ισογείου της Αγίας Βαρβάρας.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας, μέσα από την απολογία του 16χρονου θα έχουν έχουν όλο το παζλ της ανατριχιαστικής υπόθεσης. Την ίδια ώρα, οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν χθες στην Ανακρίτρια Ανηλίκων.

Τη μαθήτρια συνόδευε ο συνήγορος της κ. Σπύρος Δημητρίου όπου πήρε προθεσμία για την Πέμπτη προκειμένου να απολογηθεί. «Η 15χρονη ομολόγησε συνεργεία και όχι αυτουργία στο έγκλημα. Ωστόσο η δικογραφία δεν είναι ακόμη ώριμη προκειμένου να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για τα πραγματικά περιστατικά. Αλλωστε το περιστατικό είναι τόσο ειδεχθές αλλά και σοκαριστικό λόγω της εμπλοκής ανηλίκων παιδιών που το υπερασπιστικό βάρος πέφτει στην πορεία της κατηγορούμενης μετά την τυχόν ποινική της αποδοκιμασία και την δύσκολη επαναπροσαρμογή της όταν αυτό γίνει στο κοινωνικό σύνολο. Λάβαμε προθεσμία και απολογούμαστε την Πέμπτη ενώπιον της Ανακρίτριας Ανηλίκων» τονίζει στο protothema.gr ο κ. Δημητρίου.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top