0
Η Γερμανία είναι γνωστό ότι δεν επιτρέπει ούτε καν συζήτηση για κυρώσεις στην Τουρκία. Η Γερμανία όπως όλοι γνωρίζουμε ναυπηγεί έξι υποβρύχια τύπου 214, όμοια με τα ελληνικά για την Τουρκία. 

Η Γερμανία όταν η Ελλάδα θέτει το απλό και εύκολα υλοποιήσιμο αίτημα για γρήγορη παράδοση 32 τορπιλών για τα υποβρύχια 214 ζητά ανταλλάγματα!

Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ λοιπόν, εδέησε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την προμήθεια 36 τορπιλών. Θα πληρώσουμε 105 εκατομμύρια ευρώ. Κανονικά χρειαζόμαστε 82 τορπίλες…Αυτό δεν είναι το μοναδικό μας πρόβλημα. Ο χρόνος παράδοσης έστω και των 32 τορπιλών είναι που καίει. Υπό κανονικές συνθήκες οι παραδόσεις θα γίνουν σε δύο χρόνια λένε οι αισιόδοξοι και σε τρία οι ρεαλιστές.

Η ελληνική πλευρά ζήτησε να της δοθούν τορπίλες από γραμμές παραγωγής άλλων παραγγελιών. Δεν είναι κάτι που δεν γίνεται.

Τι απάντησαν οι Γερμανοί; Παζαρεύουν την απόσυρση του ελληνικού δημοσίου από δικαστικές απαιτήσεις περίπου 1,5 δις ευρώ! Το ελληνικό δημόσιο από το 2014 έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος των εμπλεκομένων εταιρειών στην υπόθεση των υποβρυχίων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, διεκδικώντας συνολικά αποζημίωση ύψους 7 δισ. ευρώ. Απ΄ αυτά τα χρήματα διαπραγματεύονται το 1,5 δις που αφορά προφανώς την εταιρεία που έχει σχέση με τις τορπίλες.

Προφανώς αν θέλει η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να παρέμβει και οι τορπίλες να παραδοθούν γρήγορα στην Ελλάδα. Δεν θέλει. Όπως δεν θέλει να συμβεί οτιδήποτε που ενοχλεί την Τουρκία. Γι΄ αυτό και είναι μάλλον αφέλεια να πιστεύουν κάποιοι στην Αθήνα ότι το Δεκέμβριο θα ακούσουμε ουσιαστικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top