0
Το γεγονός ότι τη Δευτέρα, εστάλησαν 4,7 εκατομμύρια μηνύματα στο 13033 για μετακινήσεις, σηματοδότησε μια φημολογία, ότι στις προθέσεις τις κυβέρνησης είναι να μπει «κόφτης».

Τα σενάρια περί... κόφτη στο 13033 διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κανείς κόφτης. Δεν κοιτάμε και δεν κοιτούσαμε τα δεδομένα αυτά. Όχι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα».


Ακολούθως είπε ότι το 13033 δημιουργήθηκε για διευκόλυνση των πολιτών από το να τυπώνει χαρτιά και φόρμες, ενώ προσέθεσε ότι «υπάρχουν όμως πολίτες που έχουν κάνει φραγή σε 5ψήφια νούμερα και αυτό επηρεάζει την επικοινωνία με το 13033», προσθέτοντας ότι «μεγάλο ρόλο παίζει το σήμα που έχει κανείς».

Ωστόσο και φραγή στα 5ψηφια να έχει κάνει κάποιος, το 13033 την πρώτη φορά που το καλείς σου ζητά επιβεβαίωση για να ξεμπλοκάρει για το νούμερο (αποκλειστικά) αυτό και μετά συνεχίζει ατελώς, έχοντας πάντα μπλοκαρισμένα τα υπόλοιπα πενταψήφια.


Το γεγονός αυτό, της μη δημιουργίας «κόφτη» στα sms επιβεβαίωσε από τη δική του πλευρά και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος λέγοντας: «Δεν υπάρχει θέμα “κόφτη” στα μηνύματα που στέλνει ο κάθε πολίτης»

Συνεχίζοντας είπε ότι για τα sms ισχύουν όσα ίσχυαν και στο πρώτο lockdown και είναι αχρέωτα. Αυτό ανεξάρτητα από το ότι υπάρχει προβληματισμός για το θέμα του ενός εκατομμυρίου sms που εστάλησαν μόνο το βράδυ της Κυριακής. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top