0
Το να λέμε, πια, πως η κατάσταση στη χώρα μας στο θέμα του κορωνοϊού δεν πηγαίνει καλά αποτελεί… κομπλιμέντο. 

Γιατί η αλήθεια είναι πολύ πιο σκληρή: η Ελλάδα στο δεύτερο κύμα σφυροκοπείται ανηλεώς από την πανδημία, και τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Σήμερα, μάλιστα, είχαμε ένα «μαύρο» Σάββατο, καθώς σημειώθηκε το εξωπραγματικό, για τα δεδομένα της χώρας μας, αρνητικό ρεκόρ των 108  θανάτων, την στιγμή που οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έφτασαν τους 522.

Τα σημερινά νούμερα είναι συνταρακτικά, κάτι που προκάλεσε ένα ισχυρό σοκ σε όλη την κοινωνία αλλά και, φυσικά, στους κυβερνώντες και τους εμπειρογνώμονες.

Έτσι, μετά και την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, «κλείδωσε» το μέτρο που θα προσπαθήσει να κάνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να «αναπνεύσει». Μιλάμε φυσικά για την παράταση του lockdown, μιας και τις τελευταίες ημέρες αιωρείτο στον αέρα η πιθανότητα να παραταθεί και μετά τις 30 Νοεμβρίου.

Πλέον είναι δεδομένο πως πηγαίνουμε σίγουρα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, όταν και θα επαναξιολογηθούν τα δεδομένα και θ’ αποφασιστεί αν θ’ ανοίξει η αγορά και αν θα αρθεί μέρος των περιορισμών εν όψει των Χριστουγέννων.

Για την ώρα, πάντως, και με τους αριθμούς που καταγράφονται καθημερινά στην Ελλάδα, κάτι τέτοιο δε φαντάζει και πολύ πιθανό…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top