0
Δεν είναι πρωτόγνωρο το “πολιτικό τρικ” της εξαγγελίας θετικών μέτρων τα οποία ποτέ δεν υλοποιούνται! 

Εξαγγέλονται για να ανακοινωθούν από τα ΜΜΕ και να περάσει στη συνείδηση του κόσμου ότι “όλα πάνε καλά”, αλλά ποτέ δεν υλοποιούνται. 

Τελευταίο παράδειγμα η εξαγγελία περί “έκτακτης οικονομικής αποζημίωσης των στελεχών των ΕΔ”. Τα οποία από τον Φεβρουάριο και τον Έβρο, χρησιμοποιήθηκαν στο μεταναστευτικό και τώρα από τα μέσα Ιουλίου βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) σε έγγραφό της περιγράφει την κατάσταση:

ΘΕΜΑ : Αποζημίωση Στελεχών (Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση)
ΣΧΕΤ : α. Η από 30 Σεπ 20 Ανακοίνωση Τύπου του ΥΠΕΘΑ

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1470/08.10.2020 έγγραφό μας

γ. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1496/12.10.2020 έγγραφό μας

δ. Ερώτηση 65/14.10.2020 της Βουλής των Ελλήνων (ΣΥΡΙΖΑ – Μεϊκόπουλος, Παπανάτσιου)

ε. Ερώτηση 67/14.10.2020 της Βουλής των Ελλήνων (ΝΔ – Μαραβέγιας)

στ. Ερώτηση 76/14.10.2020 της Βουλής των Ελλήνων (ΝΔ – Μπαραλιάκος)

ζ. Ερώτηση 115/14.10.2020 της Βουλής των Ελλήνων (ΚΙΝΑΛ – Κεφαλίδου)

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, με το (α) σχετικό, ανακοινώσατε αυτολεξεί: «Κατόπιν πρωτοβουλίας της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με την εισήγηση της Στρατιωτικής Ηγεσίας, εγκρίθηκε έκτακτο κονδύλι ύψους 15.000.000 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα παραπάνω ποσά είναι επιπρόσθετα της καταβληθείσας αποζημίωσης λόγω ανάκλησης των θερινών αδειών του προσωπικού προκειμένου αυτής να ανταποκριθούν στις έκτακτες συνθήκες του τελευταίου τριμήνου.»

Με τα (β) και (γ) όμοια έγγραφά μας, σας μεταφέρθηκε αφενός η δυσαρέσκεια των στελεχών του Στρατού Ξηράς αναφορικά με την κατανομή των ημερών εκτός έδρας που προτίθεται να χορηγήσει το ΓΕΣ, ως εφάπαξ αποζημίωση για την κάλυψη αναγκών λόγω των αυξημένων και παρατεταμένων μέτρων επιφυλακής και επιτήρησης για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών, σε σύγκριση με τα λοιπά δύο (2) Γενικά Επιτελεία και αφετέρου η πρόταση της Ομοσπονδίας μας – προκειμένου να αποσβεστεί περαιτέρω αύξηση της δυσαρέσκειας και να επέλθει ψυχική ηρεμία στα στελέχη του ΣΞ – για τον διπλασιασμό των ημερών εκτός έδρας (ΗΕΕ) που προτίθεστε να χορηγήσετε. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, οι οποίοι αφού διέγνωσαν την αδικία κατέθεσαν τις (δ) έως και (ζ) ερωτήσεις τους, ως ένα μέσο «πίεσης» επίλυσης του θέματος.

Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, είκοσι δύο (22) μέρες μετά την ως άνω εξαγγελία σας, δεν έχουμε ενημερωθεί σχετικώς, ούτε έχει καταβληθεί το παραμικρό λεπτό του ευρώ στους λογαριασμούς των συναδέλφων μας – παρά την αντίθετη εντύπωση που έχει η κοινή γνώμη -, ενισχύοντας το αίσθημα της δυσαρέσκειάς τους, γεγονότα που θρέφουν τις κακές γλώσσες που ομιλούν για εξαγγελία εντυπωσιασμού.

Πιστεύοντας καλόπιστα ότι η καθυστέρηση της καταβολής της εξαγγελθείσας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των στελεχών των ΕΔ οφείλεται στην αναπροσαρμογή – προς τα άνω – των ποσών που πρόκειται να λάβουν οι συνάδελφοί μας και όχι σε άλλες αιτίες, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προς άμεση αποδέσμευση των αναλογούντων σε κάθε μία και κάθε έναν συνάδελφο ποσών, διαψεύδοντας κακόβουλες σκέψεις που μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν στους κόλπους των ΕΔ.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη και επίλυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top