0
Αναρχικοί ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου φωτογραφία από την επίθεση στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, στον οποίο και κρέμασαν μια ταμπέλα από τον λαιμό που έγραφε «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Μια φωτογραφία που έχει προκαλέσει σάλο, από την εισβολή τους, το πρωί της Πέμπτης (29/10), στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, ανάρτησαν αναρχικοί, «αλληλέγγυοι» στις καταλήψεις πανεπιστημίων.

Στη φωτογραφία, λοιπόν, που ανέβασαν δείχνουν τον πρύτανη περικυκλωμένο από τους καταληψίες, να του έχουν περάσει στον λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις»! Ειρωνεύονται, μάλιστα τον κ. Μπουραντώνη, λέγοντας «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».


Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον συγκεκριμένο πρύτανη, μεταξύ άλλων, γιατί «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ», καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων».

«Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ' εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων», σημειώνουν, επίσης, στην ανακοίνωσή τους.



Μ.Χρυσοχοΐδης για τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: «Ο φασισμός δεν θα περάσει οι δράστες θα επικηρυχθούν»


«Ο φασισμός δεν θα περάσει, οι δράστες θα επικηρυχθούν», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη φωτογραφία του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ περικυκλωμένου από κουκουλοφόρους με μια ταμπέλα στον λαιμό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με εξαιρετικά οξύ ύφος σημειώνει ότι η Ελλάδα ανατριχιάζει στο θέαμα φρίκης με τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι οι δημοκράτες αγανακτούν και πως «ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες».

Αναλυτικά η δήλωση Χρυσοχοΐδη:

Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά, που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη.

Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες.

Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν, καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν.

Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή, ο φασισμός δεν θα περάσει».

Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η ΟΝΝΕΔ.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top