0
Η αφρικανική πανώλη των χοίρων που θερίζει παγκοσμίως ίσως είναι ο βασικός παράγοντας για την εκτόξευση της τιμής του ελληνικού σουβλακιού όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα του εμπορίου.

Όπως αναφέρει το Euro Meat News, μεταξύ 18 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί επίσημα παγκοσμίως 313 νέα κρούσματα.

Ήδη όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του OPEN TV, η τιμή για ένα σουβλάκι με γύρο χοιρινό έχει ανέβει από τον περασμένο Απρίλιο που η τιμή του έφτανε τα 2,40€, πλησιάζοντας τα 3 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2020, με πολλά καταστήματα εστίασης να το πωλούν 2,80€.

Οι προβλέψεις όμως είναι ακόμα πιο δυσοίωνες σε ένα από τα πιο βασικά και δημοφιλή γεύματα των Ελλήνων, ανεξαρτήτων εποχής.

«Οι τιμές μειώθηκαν 15% – 20% για δύο εβδομάδες και από χθες ανεβαίνουν δραματικά. Παρατηρείται αύξηση €0,50, εξαιτίας του ότι η Κίνα έκλεισε τις εισαγωγές από τη Γερμανία, λόγω Covid-19. Όταν ένα σφαγείο, που κανονικά απασχολεί 750 άτομα, λειτουργεί με μόνο 150, αυτό σημαίνει ότι εξυπηρετεί το 20% των ποσοτήτων.

Θα περάσουμε δραματικό χειμώνα, λόγω των τιμών και μου φαίνεται ότι θα δούμε το σουβλάκι να πηγαίνει στα 5 ευρώ», σημειώνει ο Γιώργος Λούστας, CEO της Megas Yeeros στο FnB Daily και τη Στέλλα Αυγουστάκη.

Θα αντέξει ο καταναλωτής στην περίοδο της πανδημίας σε ενδεχόμενο εκτόξευσης σε τέτοιες τιμές; Φαίνεται πως η αγορά θα πρέπει να το απαντήσει αυτό πολύ σύντομα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top