0
Ο πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, πέντε ημέρες πριν ανακοινωθεί η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή, υπέγραψε την πρόσληψη της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου , Ελένη Ζαρούλια στη Βουλή!

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, σημείωσε ότι βάσει του κανονισμού της Βουλής είναι «απόλυτο δικαίωμα» κάθε πρώην προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας να προτείνει πρόσωπο προς διορισμό.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι για όλη τη διάρκεια της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου οι πρώην πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή έχουν δικαίωμα να προτείνουν τον διορισμό ενός μετακλητού υπαλλήλου. «Δεν είναι κάτι παράξενο» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Το παρασκήνιο του διορισμού

Ο Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε, επίσης, ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής του τηλεφώνησε τον Σεπτέμβριο και ζήτησε τον διορισμό της συζύγου του Ελένης Ζαρούλια αντικαθιστώντας τον προηγούμενο μετακλητό που είχε διοριστεί από το νεοναζιστικό μόρφωμα στη Βουλή. Ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι ικανοποίησε το αίτημα του Μιχαλολιάκου βάσει των σχετικών άρθρων του Κανονισμού της Βουλής.

Και όλα αυτά λίγες μέρες λοιπόν, πριν ολοκληρωθεί η δίκη για την εγκληματική δράση του νεοναζιστικού μορφώματος, η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, με απόφαση που δημοσιεύεται, διορίστηκε μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο απίστευτος διορισμός δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, βάσει απόφασης που έλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. Το σκεπτικό της απόφασης για την τοποθέτηση της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή στηρίχθηκε σε διατάξεις του κανονισμού της Βουλής (άρθρα 35 και 36) που δίνουν τη δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή των Ελλήνων.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια».

Κίνημα Αλλαγής – Π. Χρηστίδης: Πρόκληση η υπογραφή του ΦΕΚ πρόσληψης της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή

Πρόκληση χαρακτηρίζει ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, την υπογραφή του ΦΕΚ πρόσληψης της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή.
«Είναι αδιανόητο η ΝΔ να βάζει στη Βουλή, εκείνους που ο ελληνικός λαός επέλεξε να αφήσει εκτός. Δεν άλλαξε τον κανονισμό, ενώ θα μπορούσε.
Η δε υπογραφή του ΦΕΚ πρόσληψης της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή λίγες ημέρες πριν την έκδοση απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, είναι πρόκληση» αναφέρει ο κ. Χρηστίδης για το διορισμό της Ελ. Ζαρούλια στη Βουλή.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ’ όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας.
Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής.

Το ΜέΡΑ 25 για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου

«Αδιανόητη και εξοργιστική» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ 25 την απόφαση του προέδρου της Βουλής να αποδεχθεί τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 αναφέρει: «Η απόφαση αυτή του κ. Τασούλα είναι αδιανόητη και εξοργιστική για κάθε πολίτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή λαμβάνεται σε μια τέτοια συγκυρία. Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης για την Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος της Βουλής αποδέχεται τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του επικεφαλής της ναζιστικής συμμορίας, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής στον Νίκο Μιχαλολιάκο».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top