0
Το σημερινό (20/10) μπαμ των 667 έφερε αμηχανία και παγωμάρα στις τάξεις της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων. 

Αν πριν βγει ο Οκτώβρης, με τον καιρό να είναι σύμμαχος μας (ο κόσμος βγαίνει έξω και δεν συνωστίζεται σε κλειστούς χώρους) έχουμε φτάσει σε αυτά τα νούμερα, τότε όλοι μπορούν να φανταστούν τι θα συμβεί σε 2 μήνες, στην καρδιά του χειμώνα.

Ενδεχόμενο lockdown ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν συζητιέται ακόμα. Θα συζητηθεί μόνο όταν το νούμερο ξεφύγει εντελώς και το ΕΣΥ φτάσει στα όριά του.

Σε κάθε περίπτωση θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς η οικονομία δεν αντέχει δεύτερο κλείσιμο. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές βέβαια οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσουμε μέχρι τον Δεκέμβρη χωρίς lockdown και τότε να επανεξεταστεί η κατάσταση.

Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κάτι που να μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι πρόκειται να αλλάξει το επιδημιολογικό φορτίο, όμως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ρίξει στη μάχη όλα τα άλλα όπλα που διαθέτει στη φαρέτρα της γι’ αυτό θα δούμε άμεσα 2 νέα μέτρα.

Το ένα, που έχουμε βαρεθεί να το ακούμε και να το γράφουμε (έχει καταντήσει πλέον ανέκδοτο) είναι η γενικευμένη χρήση της μάσκας και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους. Ένα μέτρο που θα μπορούσε να μαζέψει την κατάσταση, ένα μέτρο που συζητείται εδώ και μήνες, αλλά για κάποιο λόγο που ουδείς έχει μπει στον κόπο να μας εξηγήσει, δεν εφαρμόζεται τόσο καιρό.

Το δεύτερο (δεν έχει κλειδώσει ακόμα) έχει να κάνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00-06:00 προκειμένου να χτυπηθεί η μάστιγα…της πλατείας που θεωρείται ο νο1 υπερμεταδότης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους λοιμωξιολόγους άμεσα μέτρα προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού. Το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να περιμένει η επιστημονική ομάδα του υπουργείου υγείας και τα δεδομένα της Τετάρτης και αμέσως μετά να ανακοινώσει τα 2 συγκεκριμένα μέτρα. Και ίσως να μην είναι τα μόνα…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top