0
Σε κάθειρξη έξι ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ έκαστος, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και ο Νίκος Ζήγρας, καθώς κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος. 

Το δικαστήριο αποφάσισε οι εφέσεις των καταδικασθέντων να έχουν αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ εντός προθεσμίας 10 ημερών, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων τους.

«Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα. Τα υποβρύχια που πήρε στέκονται τώρα απέναντι στον Τούρκο. Ντροπή» είπε σε έντονο τόνο ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

«Είναι αδύνατον να καταβάλλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλλει παράβολο. Είναι εδώ, με τον άνδρα της, τον ετοιμοθάνατο, το παιδί της» τόνισε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη.

«Δεν του επαρκεί η σύνταξή του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών» επεσήμανε ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα.

Η κατηγορία

Η υπόθεση αφορά σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο της ελβετικής εταιρείας Zurich Lebensversicherungs Gesellschaft AG, που συνάφθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1998 στην Ελβετία ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων.

Βάση αυτού ο Νίκος Ζήγρας και η Βίκυ Σταμάτη λάμβαναν, ο πρώτος ετήσια σύνταξη ποσού 33.147,60 ελβετικών Φράγκων και η δεύτερη 30,167,60 ελβετικών φράγκων το χρόνο.

Σύμφωνα με την κατηγορία τα χρήματα αυτά που προήλθαν από δωροδοκία στον πρώην υπουργό επιχειρήθηκε να «λευκανθούν» μέσω της επίμαχης ασφαλιστικής σύμβασης.

«Λυπάμαι που βλέπω ότι ο πήχης κατέβηκε πολύ χαμηλά»

«Ενώπιον του Τριμελούς εφετείου κακουργημάτων ξαναζούμε την δίκη των εξοπλιστικών. Το δικαστήριο προσπάθησε να σταθεί στο ύψος του με πολλά προβλήματα ακυρότητας της δίκης, όπως ότι η δίωξη για τον Τσοχατζόπουλο δεν πέρασε από τη Βουλή κατά παράβαση του Συντάγματος, το ότι η αρμοδιότητα ανήκε στα ελβετικά δικαστήρια καθώς  και το αμετάκλητο της κρίσης του πενταμελούς εφετείου που δίκασε σε δεύτερο βαθμό και παράγει δεδικασμένο. Λυπάμαι που βλέπω ότι ο πήχης κατέβηκε πολύ χαμηλά, πια. Ευτυχώς έχουμε τα υποβρύχια που αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος για να μας θυμίζουν ότι ακόμα είμαστε ελεύθεροι Έλληνες» δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top