0
Ειρωνικός και καυστικός για το κοινό ανακοινωθέν Αθήνας-Ουάσινγκτον περί της «ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών με την Βόρεια Μακεδονία» (είναι χαρακτηριστικό ότι το κοινό ανακοινωθέν είχε ανέβει μόνο στην αγγλόφωνη έκδοση του ΥΠΕΞ) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας «μαστίγωσε» την κυβέρνηση.


Ενδεικτικό των αντιδράσεων είναι ότι η κυβέρνηση έσπευσε να σβήσει την λέξη «ιστορική» από το κοινό ανακοινωθέν, μια πρωτοφανή ενέργεια (σ.σ.: αλήθεια, πήραν την άδεια των ΗΠΑ πριν αλλάξουν το κοινό ανακοινωθέν;

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Τσίπρας: 

«Πριν κατέβω από το βήμα να μην παραλείψω, για να μην λέτε πια ότι είμαι σε όλα σκληρός διαρκώς και αγενής μαζί σας, να συγχαρώ την κυβέρνηση και τον κύριο Μητσοτάκη προσωπικά για το κοινό ανακοινωθέν που έβγαλε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ.

Αναρτήθηκε αμετάφραστο σήμερα στην επίσημη σελίδα του ΥΠΕΞ και στο οποίο χαιρετίζουν μαζί, τόσο η ελληνική όσο και η αμερικανική κυβέρνηση την ιστορική όπως λένε, Συμφωνία των Πρεσπών.

Τώρα που συμφωνούμε λοιπόν και το λέει και η κυβέρνησή σας με την υπογραφή της. Ότι η Συμφωνία αυτή είναι ιστορική, τι κρύβεστε, τι φοβάστε; Τώρα που βγάλατε τις περικεφαλαίες, φέρτε εδώ να ψηφίζετε ένας-ένας, μια-μια τις κυρώσεις των συμφωνιών.

158 συγγνώμες είναι. Δεν πρόκειται να σας κατηγορήσει κανείς. Δεν είναι πολύ. Μία ψυχή που είναι να βγει ας βγει. Σας περιμένουμε να υπερψηφίζετε όλοι μαζί την ιστορική αυτή συμφωνία».

Δείτε το στιγμιότυπο στο τέλος του βίντεο: 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top