0
Παρά τις σοβαρές οικονομικές συνέπειες ενός lockdown, υπάρχει η σκέψη για ένα «γρήγορο» lockdown 2-3 εβδομάδων – στα πρότυπα του Ισραήλ για να ανασχεθεί η διάδοση του ιού και ταυτόχρονα να μην παραλύσει την οικονομική δραστηριότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να την πλήξει μέσα από τα αποσπασματικά μέτρα διακοπής λειτουργίας συγκεκριμένων κλάδων της.


Πάντως, η δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα στον ΣΚΑΪ πως «η ελληνική οικονομία αντέχει ένα lockdown» δείχνει πως στην πραγματικότητα ετοιμάζουν ένα κλείσιμο των πάντων που θα επιφέρει το τέλος της ελληνικής οικονομίας.

Την Παρασκευή, θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν εκ νέου περιοριστικά μέτρα την Αττική.
Κατά την χθεσινή ημέρα 210 από τα συνολικά 346 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ καταγράφηκαν στην Αττική.

Το lockdown δεν φαίνεται θα εξεταστεί ως έσχατη λύση στην περίπτωση που η κατάσταση θα ξεφύγει από ελεγχόμενα επίπεδα, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πληρότητα των ΜΕΘ και τις αντοχές του συστήματος υγείας.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση τόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς όσο και ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης, υποστήριξαν την αποφυγή οριζόντιων μέτρων και την εφαρμογή στοχευμένων παρεμβάσεων, με έμφαση σε μέτρα τοπικού χαρακτήρα.

Μέσα Μεταφοράς και ξενοδοχεία καραντίνας

Η κυβέρνηση πάντως εξετάζει άμεσα δύο παρεμβάσεις, οι οποίες θ’ ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα.

​Η πρώτη έχει να κάνει με τα μέσα μεταφοράς, με συνωστισμό επιβατών στις αποβάθρες του Μετρό ή εντός των λεωφορείων.

​Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική παρέμβαση θα στοχεύει με κάποιο τρόπο (π.χ. «επιστράτευση» των ΚΤΕΛ) στην ενίσχυση της πυκνότητας των δρομολογίων των λεωφορείων, ώστε αυτό να συμπαρασύρει και το Μετρό και να οδηγήσει σε αποσυμφόρηση.

​Η δεύτερη αφορά σε «ξενοδοχεία καραντίνας» στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία θα συμβάλλουν στην αντίστοιχη αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας.

Από την Παρασκευή, εξάλλου, θα λειτουργήσει και η ειδική πλατφόρμα στο covid19.gov.gr, μέσα από την οποία όλοι οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους, τόσο σε επίπεδο περιφέρειας όσο και σε επίπεδο δήμου, αλλά και για το βαθμό επικινδυνότητας κάθε περιοχής ως προς τη διασπορά του ιού.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top