0
Την 113 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) και την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης στην αεροπορική βάση Μίκρας της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος American Hellenic Educational Progressive Association- ΑΗΕΡΑ HJ41 Καλαμαριάς «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» κος Ανδρέας Ζαπουνίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος και Πρόεδρο του Association of the US Army Hellenic Chapter (AUSA)  Thomas R. Maguire (US Army Maj.-Ret.) το πρωί της Τρίτης 08 Σεπτεμβρίου 2020.


Με θέρμη και τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται λόγω του COVID-19 o Διοικητής της 113 ΠΜ  Σμήναρχος κ. Γεώργιος Φόρτης και μέλη του επιτελείου υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία της ΑΗΕΡΑ αντάλλαξαν χαιρετισμούς και φιλοφρονήσεις ενώ λίγο αργότερα ο Μοίραρχος της 383 ΜΕΕΑ κ. Δημήτρης Μάλαμας επέδειξε στους επισκπέπτες τα υπερσύγχρονα CANADAIR-415.

Ο κ. Ζαπουνίδης στο χαιρετισμό του τόνισε: «Αξιότιμε Σμήναρχε κ. Φόρτη, ήθελα εκ μέρους όλης της ομογενειακής οικογένειας της ΑΗΕΡΑ να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, η 113 ΠΜ είναι σε χέρια άξιων και μάχιμων αεροπόρων. Η Αεροπορία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα το ‘’Θνήσκε Υπέρ Πατρίδος’’ στο σύμβολο της Μονάδας σας φανερώνει τα πάντα, εσείς είστε η ασπίδα του Έθνους και στα Ελληνικά σας φτερά εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για ένα λαμπρό μέλλον. Να γνωρίζεται ότι έχετε δίπλα σας όλους τους Έλληνες και ολόκληρη την ομογένεια, είμαστε με εσάς ένα σώμα και μία Ελληνική ψυχή, ενωμένοι  πάντα θα νικάμε.


Ο Ύπατος Προέδρος της ΑΗΕΡΑ από τις ΗΠΑ κ. Γεώργιος Χωριάτης μου ζήτησε να σας μεταφέρω την ευγνωμοσύνη του για ότι προσφέρεται στη μητέρα πατρίδα από την Κύπρο μέχρι τους Οθωνούς και από την Γαύδο μέχρι το Ορμένιο, η αυταπάρνηση σας δίνει ενέργεια στην ομογένεια να συνεχίσει με τη σειρά της το τεράστιο έργο στήριξης της Ελλάδας και της Κύπρου σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως και την προώθηση και προάσπιση του Ελληνισμού. Συγχαρητήρια για την προσφορά και τις θυσίες σας έχετε επίσης και από τον Κυβερνήτη Περιφέρειας Ελλάδας κ. Ευστάθιο Κεφαλίδη».


Ο Σμήναρχος κ. Φόρτης τόνισε στο χαιρετισμό του: «Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια την αγάπη της ομογένειας, της ΑΗΕΡΑ και για τη σημερινή σας επίσκεψη που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το καθήκον μας».
Μιλώντας για την Μονάδα του ο κος Φόρτης επισήμανε: «Η 113 ΠΜ είναι μια ιστορική μονάδα. Ξεκίνησε από το 1912 και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της φιλοξένησε πολλούς τύπους αεροσκαφών, από Πετζετέλ μέχρι αεροσκάφη τζετ, τα F5 και τώρα φιλοξενεί μία από τις νεότερες Μοίρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, την 383 ΜΕΕΑ. Τα πρώτα αεροσκάφη, η Μοίρα τα παρέλαβε το 1999 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα. Η Μοίρα συγκροτήθηκε το 2003 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα και το 2006 μετεγκαταστάθηκε στην 113 ΠΜ στη Θεσσαλονίκη. Από το 2003 μέχρι και πέρυσι, τα Καναντέρ της 383 ΜΕΕΑ έχουν συμμετάσχει σε κατάσβεση πυρκαγιών εντός και εκτός Ελλάδας. Σας ευχαριστούμε και πάλι για την σημερινή σας παρουσία εδώ και την αναγνώριση του έργου μας, ευχαριστούμε για το έργο της ΑΗΕΡΑ και τη στήριξη της ομογένειας μας και ελπίζουμε στο μέλλον με καλύτερες συνθήκες να σας δούμε ξανά».


Στις παρακάτω φωτογραφίες ο Σμήναρχος κ. Γεώργιος Φόρτης με το αναμνηστικό έμβλημα της ΑΗΕΡΑ​:







ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top