0
H Ελλάδα θα δώσει στην Γαλλία ένα αριθμό μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000, ως αντάλλαγμα στην «καλή» τιμή πώλησης των μαχητικών Rafale F.2/F.3. 


Προφανώς είναι τα 19 παλαιά μαχητικά της έκδοσης EGM/BGM. Τα Mirage 2000-5 Mk.2 σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραχωρηθούν και οι ανοησίες περί μεταβίβασής τους στην Κύπρο δεν ευσταθούν. 

Αυτά που πραγματικά θα μπορούσαν να κάνουν καλή δουλειά στην Κύπρο μετά από ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, είναι τα πρώτα μαχητικά Mirage 2000 EGM/BGM της αγοράς του αιώνα. Το θέμα είναι αν οι Κύπριοι θέλουν να δαπανήσουν για να έχουν πολεμική Αεροπορία...

Το κόστος εκσυγχρονισμού των συγκεκριμένων αεροσκαφών είναι περί τα 60 εκατ. ευρώ το ένα, βάσει της πρότασης που είχε γίνει στην ΠΑ.

Το όλο κόλπο είναι γαλλικής έμπνευσης.

Στο μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία είχε απόψε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τη Γαλλίδα υπ. Αμυνας Φλοράνς Παρλί, με φόντο τα εξοπλιστικά και την τουρκική προκλητικότητα στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το Παρίσι είναι πρόθυμο να παραχωρήσει στο Πολεμικό μας Ναυτικό σε μορφή δανεισμό δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες τύπου FREMM, μέχρι να είναι έτοιμες οι φρεγάτες BELAHRA. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top