0
Ο παθολόγος-ηπατολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Κουντουράς και Διευθυντής του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής και Μακροβιότητα της Βιοϊατρικής δήλωσε ότι η θνητότητα του COVID-19 είναι μόλις 2% επί των συνολικών κρουσμάτων που είναι διακριβωμένα, δηλαδή αν κάνουμε διαίρεση μεταξύ 357 νεκρών δια των 16.286 κρουσμάτων που επίσημα έχουμε μέχρι το πρωί της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου.


Αλλά και όλοι αυτοί οι νεκροί, δεν είναι νεκροί ΑΠΟ κορωνοϊό, αλλά θύματα ΜΕ κορωνοϊό, όπως ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ στην σελίδα του. 

Και ο ίδιος τονίζει ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί:  «Ο COVID-19 έχει δεχτεί μεγάλο χτύπημα από τα μέτρα προφύλαξης, τη χρήση αντισηπτικών και τους συχνούς καθαρισμούς και παρελθόντος του χρόνου, πιθανότατα έχει χάσει πολλά από τα αρχικά του χαρακτηριστικά και στελέχη.

Υπάρχουν μελέτες που περιγράφουν σαφώς τα μεταλλαγμένα και υπολειμματικά στελέχη του κορονοϊού. Νομοτελειακά θα εξασθενίσει ακόμα περισσότερο για να μπορέσει να εξαπλωθεί περισσότερο.

Είμαι βέβαιος πως τα νέα στελέχη του κορονοϊού εξελίσσονται μέσα σε αυτό το περιβάλλον και η πανδημία συνολικά θα κάνει τον κύκλο της ίσως και πιο σύντομα από την ημέρα που αναμένουμε την εύρεση ενός αποτελεσματικού εμβολίου».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top