0
Από απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα μέχρι και επαναφορά των SMS μιλούν τα νέα σενάρια αναφορικά με ένα νέο lock down για την Αττική καθώς τα κρούσματα του κορωνοιού φέρεται να έχουν ανησυχήσεισε λοιμωξιολόγους και κατά συνέπεια κυβέρνηση.


Την Τετάρτη, 16.09.2020, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 312 νέα κρούσματα και έτσι η κυβέρνηση σκέφτεται να κλείσει όλη την Αττική!

Η κυβέρνηση δίνει ένα περιθώριο 10 ημερών προκειμένου να διαπιστώσει αν αποδίδουν σε αριθμούς τα νέα μέτρα. Αν αυτό δεν συμβεί τότε σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η κυβέρνηση θα… πατήσει το κουμπί για ακόμη αυστηρότερα μέτρα αφήνοντας πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός αποκλεισμού . κάτι το οποίο προανήγγειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Με τα δύο τρίτα των κρουσμάτων να βρίσκονται πλέον στο λεκανοπέδιο κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι μελετούν το σχέδιο που θα σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα στη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας τα άφησε όλα ανοιχτά.

Σε δέκα μέρες αν τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ σήμερα δεν αποδώσουν τότε η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική παντού.

Το δεύτερο σενάριο είναι και το πλέον δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ πιθανόν με επαναφορά των sms. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα συγχρωτισμού σε πάρκα και πλατείες.

Το τελευταίο στάδιο θα περιλαμβάνει καθολικό αποκλεισμό στην Αττική. Είναι κάτι που θέλει πάση θυσία να αποφύγει η κυβέρνηση όμως όλα θα κριθούν από τα επιδημιολικά δεδομένα.

Λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση θα μελετούν μέρα με την ημέρα τα επιδημιολογικά στοιχεία. Κάθε αύξηση κρουσμάτων θα χτυπάει καμπανάκι το εξής για νέα πιο αυστηρά μέτρα.

Οι επιδημιολόγοι με βάση τα πρωτόκολλα προτείνουν να περιμένουμε 15 ημέρες για να δον την απόδοση των μέτρων όμως. Η πρώτη εκτίμηση από την κυβέρνηση θα γίνει νωρίτερα στις 7 με 10 ημέρες από σήμερα γιατί η Αττική έχει πολύ βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Αυτό που περιμένει να δει η κυβέρνηση είναι μια σταθεροποίηση και μια πτωτική τάση των κρουσμάτων μετά τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν, τότε μοιραία θα οδηγηθούμε σε νέο πακέτο μέτρων κι εν συνεχεία σε γενικό lockdown.

Σε πρώτη φάση, αν δεν αποδώσουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, τότε θα επιβληθούν:

– Γενική χρήση μάσκας

– Περαιτέρω μείωση του ωραρίου στα καταστήματα εστίασης (22:00)

– Αναστολή όλων των εκδηλώσεων

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00-05:00

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top