0
Ένα κακόγουστο, προκλητικό και χαμηλής αισθητικής σόου χορευτών έστησε έξω από την Αγία Σοφία ο Ερντογάν, λίγες ημέρες μετά την επισημοποίηση της απόφασης του ΣΤΕ της Τουρκίας που του δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψει τον ναό από μουσείο σε τζαμί.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας ετοίμασε ένα φτωχό για τα δεδομένα τέτοιου είδους σόου επιδείξεων, που θύμισαν Βόρεια Κορέα, μπροστά από την Αγία Σοφία γιορτάζοντας έτσι τα 4 χρόνια από την επέτειο του πραξικοπήματος εναντίον του, το οποίο βάφτηκε με αίμα και τον έβγαλε ακόμα πιο δυνατό συλλαμβάνοντας ή σκοτώνοντας πολλούς από τους εχθρούς του.

Μπορεί αυτήν την φορά η πρόκληση να μην αφορούσε την Ελλάδα όμως τα μέλη της ομάδας που ντύθηκαν στα κόκκινα και χόρευαν έξω από τον ναό σχημάτιζαν διάφορα σύμβολα, όπως τη λευκή ημισέλινο και το αστέρι της σημαίας της χώρας αλλά και συνθήματα όπως «Νίκη της Δημοκρατίας».

Με τον τρόπο αυτό ο Ερντογάν έστειλε ακόμα ένα μήνυμα μέσα από την προπαγάνδα της ψυχαγωγίας μπροστά από το πρώην μουσείο, την ίδια ημέρα που αφαιρέθηκαν οι πινακίδες που έδειχναν ότι ο ναός ήταν μουσειακός χώρος.







loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top