0
Η NPC International Inc., ο μεγαλύτερος franchisee των εστιατορίων Pizza Hut στις ΗΠΑ, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης μετά το lockdown λόγω κορονοϊού που έπληξε τη βιομηχανία εστιατορίων.


Η εταιρεία σύμφωνα με το Bloomberg υπέβαλε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 11 στο δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας του Τέξας την Τετάρτη.

Σημειώνεται πως η NPC άνοιξε το πρώτο εστιατόριο Pizza Hut το 1962 και λειτουργεί περισσότερα από 1.225 καταστήματα της αλυσίδας και πάνω από 385 καταστήματα Wendy’s στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η NPC και η Pizza Hut αντιμετώπισαν δυσκολίες σχετικά με την αύξηση του κόστους εργασίας και του φαγητού προσπαθώντας να επεκτείνουν το delivery και να «απομακρυνθούν» από τα παραδοσιακά εστιατόρια.

Η εταιρεία έχει χρέη 903 εκατ. δολαρίων και έχει διαπραγματευτεί μια συμφωνία αναδιάρθρωσης. Το σχέδιο έχει στόχο τη μείωση του χρέους της εταιρείας, με τους πρώτους δανειστές να λαμβάνουν μετοχές και ενδεχομένως να συμμετέχουν σε μια νέα εισφορά μετρητών. Περιλαμβάνει επίσης την πώληση μέρους των εστιατορίων της εταιρείας.

Ωστόσο η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 δεν σημαίνει ότι η Pizza Hut και η Wendy’s θα σταματήσουν ναλειτουργούν. Η NPC μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την πληρωμή των λογαριασμών της.

Παράλληλα δεν επηρεάζονται  χιλιάδες άλλα καταστήματα της Pizza Hut και της Wendy που ανήκουν σε άλλους δικαιοδόχους.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top