0
Η επιτροπή λοιμωξιολόγων συνεχίζει να πιέζει την κυβέρνηση για υποχρεωτική επιβολή μασκών τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους αλλά και επιστροφή της ενημέρωσης του Σωτήρης Τσιόδρα, ο οποίος εκτός από την κυβέρνηση εκπροσωπούσε και την επιτροπή και περνούσε τα μηνύματα που ήθελε.


Φαίνεται πως η αγνόηση των συμβουλών της επιτροπής από την κυβέρνηση στην απέλπιδα προσπάθειά της να περισώσει ό,τι μπορεί από την κατεστραμμένη από το lockdown ελληνική οικονομία δεν αρέσει καθόλου στα μέλη της, τα οποία επιμένουν και πιέζουν για πιο σκληρά μέτρα, τα οποία θα φτωχοποιήσουν οριστικά εκατομμύρια Έλληνες.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εξέφρασε την άποψη ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι υποχρεωτική αλλά και ότι θα πρέπει να επανέλθει η ενημέρωση του Τσιόδρα.

«Είναι μια οδηγία που υπάρχει εξαρχής, για χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς. Υπάρχει επιτήρηση για χρήση μάσκας σε μετρό και λεωφορεία, ενώ θα πρέπει να τη φοράνε οι εργαζόμενοι στην εστίαση».

Ο κ. Γώργος σημείωσε ότι θα πρέπει να αυξηθεί η επιτήρηση βάσει των αποφάσεων που ισχύουν αυτή τη στιγμή, όπως και ο έλεγχος καθώς έχει χαλαρώσει η τήρηση των μέτρων.

«Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι η συχνότερη ενημέρωση του κόσμου με σποτάκια, αλλά και από εμάς και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες.

Ίσως χρειαστεί να επανέλθει και πάλι ενημέρωση των 18:00 όχι όμως σε καθημερινή βάση. Είναι κάτι που συζητάμε. Γίνονται πάντως και διορθωτικές κινήσεις, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση των πανηγυριών. Μπορεί η χρήση μάσκας από αυστηρή σύσταση να γίνει υποχρεωτική» είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηροποίηση εφαρμογής των υφιστάμενων μέτρων, αφού ξέρει πως νέα μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, η περιορισμοί στην εστίαση, θα αποτελέσουν την «ταφόπλακα» της ελληνικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε «κώμα» λόγω του παρατεταμένου και καθολικού lockdown, το οποίο επεβλήθη αλόγιστα,(;) και ενώ τα κρούσματα ήταν ελάχιστα. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top