0
Ένας καθολικός ιερέας στις ΗΠΑ, έκανε μια δήλωση που ξεσήκωσε αντιδράσεις στις ΗΠΑ.


Σε τοποθέτησή του σχετικά με τις αμβλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η παιδοφιλία δεν σκοτώνει κανέναν, ενώ η έκτρωση το κάνει», είπε ο πατέρας Ρίτσαρντ Μπούτσι.
Συγκεκριμένα ο Bucci δήλωσε στο WJAR-TV : «Δεν μιλάμε για κανένα άλλο ηθικό ζήτημα, όπου κάποιοι μπορεί να κάνουν σύγκριση μεταξύ της παιδεραστίας και της άμβλωσης. Λοιπόν, η παιδεραστία δεν σκοτώνει κανέναν και αυτό συμβαίνει».

Ο συγκεκριμένος ιερέας μάλιστα απαγόρευσε σε 66 νομοθέτες να κοινωνήσουν στην ενορία του, επειδή υποστηρίζουν το νόμο για το δικαίωμα στις αμβλώσεις στις ΗΠΑ.

Η νομοθέτης Κάρολ Χάγκαν ΜακΈντι σχολιάσε στο CBS News, «όταν ο ιερέας λέει ότι η παιδοφιλία δεν σκοτώνει ανθρώπους, δεν έχει ιδέα».

Η διευκρίνισή του μετά τις δηλώσεις του

Μετά από αυτή του την δήλωση, ο ιερέας ανακάλεσε κατά κάποιο τρόπο και είπε ότι θα μπορούσε να εκφραστεί διαφορετικά όταν δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι «αντίθετα από την έκτρωση, η παιδεραστία δεν σκοτώνει κανέναν».

Ανέφερε πως γνωρίζει πολύ καλά ότι τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης υποφέρουν.

«Θα έπρεπε να είχα καταστήσει σαφές ότι το άτομο που έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση υποφέρει. Ιδιαίτερα ένα παιδί που εμπιστεύεται την πίστη, είτε πρόκειται για ιερέα, είτε για ραβίνο, για θείο είτε για γονέα. Αυτό είναι απόλυτο», τόνισε.

Όπως αναφέρει το USATODAY, o ιερέας έχει κατακριθεί από την κοινή γνώμη για την απόφαση να απαγορεύσει στους νομοθέτες του Ρόουντ Άιλαντ που υποστηρίζουν το νόμο για το δικαίωμα στις αμβλώσεις στις ΗΠΑ, να κοινωνήσουν.



Η δήλωσή του από το 0:45 και μετά:




ΠΗΓΗ

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top