0
Η απόρριψη της πρότασης εκεχειρίας που έκαναν από κοινού Αλ Σίσι και Χαλίφα Χαφτάρ, από την Άγκυρα και το τουρκόφιλο καθεστώς της Τρίπολης, φαίνεται πως ήταν καταλυτικής σημασίας για τις εξελίξεις στην Λιβύη.


Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ- Σίσι έδωσε πλέον τελεσίγραφο 48 ωρών στο GNA (κατ'ουσία στην Άγκυρα), για αποδοχή εκεχειρίας με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης του στρατάρχη Χαφτάρ.

Αν δεν το κάνουν, οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου και οι αεροπορικές δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έχουν αναπτυχθεί στα δυτικά αεροδρόμια της Αιγύπτου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον LNA στη μάχη κατά της Τρίπολης και της Άγκυρας.

Η Αίγυπτος, άρα, κινείται ενεργά πλέον για να αναχαιτίσει την τουρκική προέλαση ειδικά μετά την κατάληψη της Σύρτης, η οποία έχει φέρει τις τουρκικές και τις φιλότουρκες δυνάμεις στις πύλες της Βεγγάζης, το τελευταίο προπύργιο πριν τα αιγυπτιακά σύνορα.

Σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, που έχουν πλέον επιβεβαιωθεί, ισχυρές αιγυπτιακές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στα σύνορα με την Λιβύη.

Ακόμη είναι άγνωστο εάν έχουν μπει στην ανατολική Λιβύη ή όχι, αλλά το γεγονός είναι ότι η κινητοποίηση αυτή σχετίζεται με  επικείμενη επέμβαση του αιγυπτιακού Στρατού, για ενεργή στήριξη του Χαλίφα Χαφτάρ και των δυνάμεών του.


Μετακινήσεις ισχυρών αιγυπτιακών δυνάμεων προς τα σύνορα με την Λιβύη καταγράφονται τις τελευταίες ώρες.

Όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό, αιγυπτιακά άρματα μάχης M1A1 μεταφέρονται σε πλατφόρμες προς την κατεύθυνση της Λιβύης ή και βρίσκονται ήδη εντός της ανατολικής Λιβύης.







Και το με νόημα tweet του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης»:




Ο λόγος, για την αποστολή δυνάμεων στην Λιβύη,  η απόρριψη από την Τρίπολη των ειρηνευτικών συνομιλιών σύμφωνα με την «διακήρυξη του Καΐρου» που πρότειναν οι Αλ Σίσι και Χαλίφα Χαφτάρ.

Πάντως, όπως αναφέρθηκε  δεν υπάρχει  επιβεβαίωση της είδησης. Οι μισοί λογαριασμοί στο twitter το αναφέρουν ως αληθές και οι άλλοι μισοί ως ψευδές.

Οι επόμενες ώρες θα δείξουν τι τελικά ισχύει.




Την ίδια ώρα ο LNA δείχνει εικόνες από επιδρομή που πραγματοποίησε σήμερα κοντά στην αεροπορική βάση αλ Γιούφρα με στόχο κομβόι οχημάτων των δυνάμεων της Τρίπολης.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top