0
Δύο  νέους χάρτες με τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων  δημοσίευσε ο διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Ταγατάι Ερτζιγιές, με ανάρτησή του στο Twitter.


Την ανάρτηση του Τούρκου αξιωματούχου αναδημοσίευσε στη σελίδα του στο Twitter και το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, οι χάρτες αποτυπώνουν την τουρκική υφαλοκρηπίδα βάσει των συντεταγμένων που έχει καταθέσει η Άγκυρα στον ΟΗΕ.

Όπως φαίνεται η τουρκική «υφαλοκρηπίδα» φιλοξενεί στο εσωτερικό της τις περιοχές όπου ο TPAO έχει ζητήσει «άδεια» από τις τουρκικές αρχές για να προχωρήσει σε γεωτρήσεις.

Στον συγκεκριμένο χάρτη δε φαίνονται οικόπεδα προς το παρόν κοντά στην Κρήτη ή την Κάρπαθο, φαίνονται όμως κοντά στην Ρόδο και σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα μοιάζει και είναι εθνικά ακρωτηριασμένη, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία απλά δεν υπάρχει, όπως φυσικά και το Καστελόριζο.  







Στο μεταξύ, το μήνυμα ότι η Τουρκία θα προστατεύσει «τα δικαιώματα και τα συμφέροντά» της στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που συνεδρίασε σήμερα.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο δίχως συμβιβασμούς» αναφέρει το ανακοινωθέν του Συμβουλίου.

Το πρωί ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, επανήλθε στο ζήτημα των γεωτρήσεων στα έξι ναυτικά μίλια δηλώνοντας ότι «είναι απόλυτη η αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Στο πλαίσιο αυτό, οι σεισμικές μας έρευνες και οι γεωτρήσεις μας συνεχίζονται σύμφωνα με το προκαθορισμένο μας πρόγραμμα».

Είχε προηγηθεί η αντίδραση της Αθήνας με επίσημο διάβημα που επιδόθηκε στον Τούρκο πρέσβη, καθώς και η αυστηρή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για «παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκολιβυκού μνημονίου και μία ακόμη ενέργεια που αποπειράται να σφετεριστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top