0
Να αντικρούσει τις εις βάρος του βαρύτατες κατηγορίες με επιχειρήματα που όμως δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, επιχείρησε σήμερα κατά τη διάρκεια της δίωρης απολογίας του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο 47χρονος φερόμενος ως ψευδογιατρός Νικόλαος Κοντοστάθης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, μετά το πέρας της οποίας προφυλακίστηκε, ο 47χρονος δήλωσε ότι είναι εμπειρικός βοτανολόγος που ήθελε να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους, χωρίς ποτέ να τους πείσει, όπως φέρεται να είπε, να διακόψουν την θεραπεία που τους είχαν χορηγήσει οι γιατροί τους. Επιπλέον, δήλωσε κατά τις πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή ότι ουδέποτε υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα τον θεραπεύσει.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 47χρονος ανέφερε ότι δεν είναι γιατρός αλλά και να ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή τους οι συγγενείς των δυο ανήλικών θυμάτων του 47χρονου σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την έκβαση της υπόθεσης και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου.

Η απολογία

Ειδικότερα, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε πως σκοπός του ήταν να βοηθήσει τα παιδιά, τα οποία είχε συναντήσει ενώ είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν. Πάντως, ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε ότι πήρε χρήματα από τους συγγενείς των τριών θυμάτων (εκτός των δυο παιδιών υπάρχει και ακόμη και ένας ηλικιωμένος που φέρεται ως θύμα του 47χρονου). Αντίθετα, υποστήριξε ότι δεν πήρε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.

Ακόμη, ο 47χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να τυποποιησει το αδίκημα. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος θα υποβαλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα θεραπευτικα έλαια του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

Δήλωση γονέων

Την ίδια ώρα οι γονείς των δυο ανήλικων θυμάτων του 47χρονου, με κοινή δήλωσή τους προς τα ΜΜΕ και δια του δικηγόρου τους Δημήτριου Κουσιουρή, αναφέρουν τα εξής: 

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας: Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. 

Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του. 

Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για το επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής. 

Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγωνιστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας. 

Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους, ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top