0
Συναγερμός στο Πεκίνο μετά την νέα έξαρση κρουσμάτων της νόσου Covid- 19 και τις αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας να βάζουν «λουκέτο» σε υπαίθριες αγορές και κλειστούς αθλητικούς χώρους και ψυχαγωγίας.



Όπως προειδοποιούν Κινέζοι αξιωματούχοι, μετά τον εντοπισμό 27 νέων κρουσμάτων, υπάρχει κινητοποίηση από την πλευρά των αρμοδίων φορέων .

Η αναζωπύρωση της νόσου COVID-19, που πιστεύεται ότι ξεκίνησε στην αγορά τροφίμων «Xinfadi» (Σινάντι) στην πρωτεύουσα, προκαλεί έντονη ανησυχία καθώς η Κίνα είχε θέσει σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο την επιδημία μέσω μαζικών τεστ και αυστηρών μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν αρκετά νωρίς.

Η έξαρση της νόσου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από το τεράστιο παζάρι τροφίμων «Σινφάντι», αγορά χονδρικής στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πεκίνου όπου χιλιάδες τόνοι λαχανικών, φρούτων και κρέατος αλλάζουν χέρια καθημερινά.

Από τότε άλλες τέσσερις αγορές στο Πεκίνο έχουν κλείσει εντελώς ή εν μέρει και περίπου 30 γειτονικές συνοικίες έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Με τα νέα κρούσματα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Πεκίνο τις τελευταίες πέντε ημέρες ανέρχεται σε 106, καθώς οι αρχές έκλεισαν σχεδόν 30 κοινότητες στην πόλη και υπέβαλαν σε εξετάσεις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

«Η επιδημία στην πρωτεύουσα είναι εξαιρετικά σοβαρή», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της πόλης του Πεκίνου Ξου Χετζιάν σε συνέντευξη Τύπου.

Αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα δήλωσαν ότι θα εξετάσουν όλους τους ιδιοκτήτες στάβλων και τους διευθυντές σε όλες τις αγορές τροφίμων και τα εστιατόρια της πόλης.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας «Xinhua» τα διαγνωστικά τεστ στο Πεκίνο ανέρχονται ημερησίως σε 90 χιλιάδες.

Σήμερα, η επιτροπή μεταφορών της πρωτεύουσας απαγόρευσε στις υπηρεσίες ταξί να οδηγούν έξω από την πόλη, σε μια προσπάθεια περιορισμού του νέου ξεσπάσματος.

Χθες δόθηκε εντολή να κλείσουν όλοι οι εσωτερικοί χώροι αθλητισμού και ψυχαγωγίας στο Πεκίνο.

Στο μεταξύ, ορισμένες άλλες πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα προειδοποίησαν ότι θα βάλουν σε καραντίνα όσους φτάνουν από την πρωτεύουσα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top