0
Κινηματογραφική αποδείχτηκε η απόδραση του 37χρονου βαρυποινίτη των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος έγινε... καπνός το πρωί της Τρίτης αλλά η απουσία του έγινε αντιληπτή με καθυστέρηση σχεδόν εννιά ωρών.


Η έρευνα των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και των Εξωτερικών Φρουρών του καταστήματος κράτησης έριξε φως στις συνθήκες απόδρασης του Ρομά που είχε καταδικαστεί το 2017 για ανθρωποκτονία.

Οι κάμερες ασφαλείας αποκάλυψαν σύμφωνα με πληροφορίες τον τρόπο με τον οποίο ο 37χρονος κατάφερε να εξαφανιστεί μπαίνοντας μέσα σε φορτηγό με φρούτα.

Ο 37χρονος εκτελούσε χρέη «αρχιμάγειρα» στις φυλακές. Κάποια στιγμή μπήκε στο σωφρονιστικό κατάστημα φορτηγό τροφοδοσίας με φρούτα. Ο κρατούμενος «τρύπωσε» γύρω στις 08:30 το πρωί στο φορτηγό και γρήγορα άλλοι κρατούμενοι έβαλαν μπροστά του πολλά καφάσια για να μη φαίνεται. Ο υπεύθυνος σωφρονιστικός υπάλληλος στα μαγειρεία δεν αντιλήφθηκε το συμβάν, με αποτέλεσμα το φορτηγό να φύγει μαζί με τον βαρυποινίτη.

Το εντυπωσιακό στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι στην καταμέτρηση κρατουμένων που έγινε στις 12:00 το μεσημέρι ο δραπέτης δηλώθηκε «παρών». Κάπως έτσι η απόδραση έγινε αντιληπτή στην απογευματινή καταμέτρηση, με αποτέλεσμα οι Αρχές να χάσουν πολύτιμο χρόνο για τον εντοπισμό του.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι σε εξέλιξη είναι και διοικητική έρευνα για το πώς κατάφερε να αποδράσει ο 37χρονος κρατούμενος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top