0
Ο Ελληνικός Στόλος αναπτύσσεται στις περιοχές της ελληνικής ΑΟΖ που οι Τούρκοι έχουν προαναγγείλει έρευνες.


Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου Hellas Journal: 

α) Πάνε πλοία για να μείνουν μόνιμα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, β) Ασκήσεις υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και συμβολισμού, γ) Επίδειξη σημαίας απέναντι στις Τουρκικές αξιώσεις.

«Μεθ’ ορμής ακαθέκτου», την φράση του Ναυάρχου Κουντουριώτη κάνουν πράξη εν έτη 2020 τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Από τον Αρχηγό, Ναύαρχο Στυλιανό Πετράκη μέχρι και τον πιο νεαρό Δίοπο που υπηρετεί στις μονάδες επιφανείας στο Ελληνικού Πολεμικού Στόλου.

«Πρώτος Βαθμός ετοιμότητας» και σε «Γενικό Συναγερμό», λένε τα ίδια τα στελέχη πως βρίσκονται από τον Φεβρουάριο και έως τώρα κι όπως τους έχει ενημερώσει η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, μετά από τις σχετικές διαταγές και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αυτό «θα τραβήξει», πολύ πιθανό κι όλο το καλοκαίρι.

Επιχειρησιακή επίδειξη σημαίας

Οι ίδιοι οι κυβερνήτες εξηγούν πως το Πολεμικό Ναυτικό, έχει βάλει ως στόχο την επίδειξη σημαίας, αλλά με άκρως επιχειρησιακό τρόπο, εκεί ακριβώς που η Τουρκία έχει δηλώσει τις νέες αξιώσεις και όχι μόνο μέσω των θαλασσίων ζωνών του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Σαράτζ, αλλά και στα σημεία αυτά, που σκιαγραφούν οι επίσης παράλογοι χάρτες ερευνών, εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μετά την επιχειρησιακή εκπαίδευση στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο, αλλά κι εκείνη με τη συνεργασία του Αμερικανικού P-8, νότια της Κρήτης, οι μονάδες επιφάνειας του στόλου έβαλαν ήδη ρότα και αναπτύσσονται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αρχιπελάγους με ιδιαίτερα αυξημένη παρουσία.

Τα υποβρύχια όλων των τύπων και ιδιαίτερα τα 214, αλλά και τα Ταχέα Σκάφη Κατευθυνόμενων βλημάτων, οι Πυραυλάκατοι, κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Φυσικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο αυξημένη είναι και η παρουσία των μεγάλων μονάδων, των Φρεγατών κι όπως μαθαίνει η ιστοσελίδα από καλά πληροφορημένες πηγές της, αυτή μέσα στις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Στους παράλογους χάρτες της Τουρκικής εταιρίας πετρελαίου έχουν φανεί οι νέες αξιώσεις και ποιες περιοχές περιλαμβάνουν.

Ακριβώς εκεί, στην καρδιά δηλαδή των εξελίξεων το Πολεμικό Ναυτικό ασκείται αλλά οι ίδιες πηγές λένε με νόημα ότι σκοπός του Επιτελείου είναι κάποιες από τις ισχυρές μονάδες επιφανείας και υποβρύχια να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Τα «hot» σημεία ο στόλος τα μετατρέπει σ’ έναν νέο «φράχτη» ανάλογου με εκείνου στον Έβρο, ώστε μόλις θελήσουν να ενεργοποιήσουν τα παράνομα σχέδια τους οι Τούρκοι, να υπάρχει επί τόπου ισχυρή αποτρεπτική δύναμη.

Οι υποβρύχιοι θηρευτές κάνουν τη διαφορά, λαμβάνουν ρόλους είτε του εχθρού, είτε του φίλιου κυνηγού, ενώ οι Πυραυλάκατοι, αγκυστρωμένες στα «σπίτια τους», δηλαδή στις νησίδες του Αρχιπελάγους, εξαπολύουν αθέατες επιθέσεις κατά στόχων επιφάνειας ή και κατά αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας που συνεργάζονται με το Πολεμικό Ναυτικό και σε αυτά τα γυμνάσια στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αιγαίου.

Επιτελείς από το ΓΕΕΘΑ κι από το Πολεμικό Ναυτικό τονίζουν πως οι ασκήσεις που γίνονται μπορεί να χαρακτηρίζονται «μικρής κλίμακας» έχουν όμως πολλές επιχειρησιακές λεπτομέρειες που προσομοιάζουν τον πραγματικό ναυτικό αγώνα.

Τα σενάρια και οι συνεργασίες ανάμεσα στα πλοία και την ΠΑ είναι πολλά, όπως επίσης και οι συνεκπαιδεύσεις σε διακλαδικό επίπεδο με μονάδες του Στρατού Ξηράς από τα νησιά του Αιγαίου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top