0
Σε επιφυλακή για τρίτη συνεχόμενη ημέρα βρέθηκε η ΕΛ.ΑΣ. για τον κίνδυνο συγχρωτισμού στις πλατείες της Αθήνας.


Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν από νωρίς έντονη στην Αγία Παρασκευή, όπου περιπολικά με ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα καλούσαν τους κατοίκους της περιοχής να μην συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου -όπερ και εγένετο, με τον κόσμο στην πλατεία να είναι λιγοστός και να αποτελείται κυρίως από νέους και μικρά παιδιά.

Σε επιφυλακή βρίσκονταν και οι δυνάμεις των ΜΑΤ, ωστόσο δεν χρειάστηκε να μεταβούν -ούτε για προληπτικούς λόγους- στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου να μην οξυνθούν τα πνεύματα.

Δείτε το βίντεο με τις συστάσεις των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.:Οι συστάσεις της Πολιτείας έπειτα από δύο νύχτες έντασης στην Αγία Παρασκευή και τις εικόνες συνωστισμού σε σημεία όπως η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και ο Λυκαβηττός, φαίνεται ότι έπιασαν τόπο, καθώς τη νύχτα της Πέμπτης η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, η Κυψέλη. η Κηφισιά και ο Λυκαβηττός. Αντίθετα, αρκετός ήταν και πάλι ο κόσμος στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Νωρίτερα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος ειδικά στα περιστατικά των τελευταίων ημερών με επίκεντρο την Πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, τόνισε με έμφαση ότι οι συγκεντρωμένοι «αυτό που κάνουν είναι να θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή και τη ζωή των φίλων τους».

Ο κ. Χαρδαλιάς και προειδοποίησε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας ο περιορισμός της νόσου». «Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες, για να τις ξεχνάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε και εμείς δραματικές στιγμές».

Εικόνες από το Χαλάνδρι το βράδυ της Πέμπτης:

Εικόνες από την Πλατεία Βαρνάβα το βράδυ της Πέμπτης:

Εικόνα από τον Λυκαβητό:


Εικόνες από την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη:Εικόνες από την Κηφισιά:


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top