0

Στην κυβέρνηση προσπαθούν να μαζέψουν τα μέτρα «αντικανονικότητας» τα οποία θα επιβληθούν μετά την καραντίνα και αναμένεται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική οικονομία, καθώς οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε σήμερα πως η κυβέρνηση «παίρνει πίσω» τις μάσκες για τους πελάτες στα σούπερ μάρκετ, ενώ δήλωσε πως θα υπάρξει νέα ενημέρωση το απόγευμα.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να έρθει σε συνεννόηση με τους δήμους για να παραχωρηθεί λίγο παραπάνω εξωτερικός χώρος στους καταστηματάρχες για να βάλουν τραπεζοκαθίσματα, κάτι που όμως δεν φτάνει για να αντιστραφεί η κατάσταση.

«Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της. Το απόγευμα θα ξεκαθαρίσουμε περισσότερα για τις μάσκες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Οι Έλληνες θα αρχίσουν να βγαίνουν ελεύθερα από το σπίτι τους. Δεν θα υπάρχει υποχρέωση του SMS και της συμπλήρωσης του σχετικού εντύπου που συνηθίσαμε να ζούμε μαζί τους το τελευταίο διάστημα, αλλά συνεχίζουν να είναι μαζί μας τα βασικά που μάθαμε σε αυτή την έννοια, δηλαδή να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής τα πλένουμε», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Στην πρώτη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας πήγαμε καλά, επομένως μπορούμε να σχεδιάζουμε τη σταδιακή άρση των μέτρων που έχουμε ανακοινώσει», τόνισε ο κ. Πέτσας στον ΣΚΑΪ.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα συνδυάσει όλες τις πληροφορίες για να παίρνει την καλύτερη απόφαση.

Στη συνέχεια μιλώντας για το άνοιγμα της οικονομίας ο κ. Πέτσας είπε: «Έχουμε σκεφτεί πώς θα ανοίξουμε την οικονομία και την κοινωνία ξανά. Βλέποντας καθημερινά και αξιολογώντας καθημερινά τις εξελίξεις αξιολογούμε και θα αποφασίσουμε».

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της χρήσης της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και ΜΜΜ, ο κ. Πέτσας είπε ότι η επιτροπή έχει καταλήξει.

«Σήμερα το απόγευμα θα έχετε ξεκάθαρες τοποθετήσεις για αυτό το θέμα», για να ξέρουν και οι πολίτες τι πρέπει να κάνουν από τη Δευτέρα.


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top