0
Ένα retweet του Νίκου Μιχαλολιάκου, που απευθύνεται στην αποχώρηση Λαγού, έρχεται να φουντώσει τις φήμες πως ο Ηλίας Κασιδιάρης ετοιμάζεται να πηδήξει και αυτός από το καράβι.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίζεται έτοιμος να τα βροντήξει και να αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή, καθώς τα τελευταία 24ωρα, και ειδικά μετά από ένα retweet του Νίκου Μιχαλολιάκου, έχουν φουντώσει οι φήμες ότι και αυτός σκέφτεται να εγκαταλείψει τον μέντορά του!

Όπως αναφέρει, μάλιστα, σχετικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», παρόμοιες τάσεις εμφανίζουν όλα τα πρώην ηγετικά στελέχη του ναζιστικού μορφώματος που παραμένουν υπόδικα με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Θυμίζουμε, Λαγός, Γερμενής, Ηλιόπουλος, αλλά και άλλοι, έχουν κουνήσει μαντήλι, ενώ και ο Χρήστος Παππάς φαίνεται πως έχει ξεχάσει τον αρχηγό του...

Σχετικά με τον Λαγό, συγκεκριμένα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε γράψει πέρυσι τον Ιούλιο στο Twitter για την αποχώρησή του μετά τις εκλογές: «Μια απάντηση σε όσους μιλούν (εκ των υστέρων...) για λάθη. Το μεγάλο μου λάθος που παραδέχομαι ήσασταν εσείς».

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
Αυτό ακριβώς, λοιπόν, έκανε retweet ο Μιχαλολιάκος την περασμένη Πέμπτη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είχα γράψει αμέσως μετά τις εκλογές: Μια απάντηση σε όσους μιλούν (εκ των υστέρων...) για λάθη. Το μεγάλο μου λάθος που παραδέχομαι ήσασταν εσείς. 14 Μαΐου 2020: Ισχύει!!!».


Το παραπάνω -και με τρία θαυμαστικά αυτήν τη φορά- φαίνεται πως απευθύνεται στον Ηλία Κασιδιάρη, προς το παρόν, ωστόσο, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος έχουν πάρει σαφή θέση.

Έχει ενδιαφέρον, όμως, ότι ο πρώτος που σχολιάζει το tweet είναι ο άτυπος γαμπρός του αρχηγού, ο Ματθαιόπουλος, που λέει: «Το να κρίνουν ένα κόμμα συλλήβδην λόγω λαθών είναι διασπαστικό. Λάθη έγιναν και θα γίνονται. Αυτό που δε θα γίνει ποτέ είναι να ξεπουλήσουμε τη ψυχή μας για τα κουκιά και να προσαρμόσουμε τις ιδέες μας ανάλογα με τις περιστάσεις. Χρυσή Αυγή μέχρι τέλους».

Άλλος Χρυσαυγίτης προσθέτει: «Αρχηγέ σκεφτείτε και το άλλο, θα το πω λίγο ανάποδα: Φανταστείτε να μπαίναμε Βουλή, και να είχατε αυτά τα φίδια δίπλα σας, στις ίδιες θέσεις, στις ίδιες καρέκλες, με τα ίδια οικονομικά προνόμια, να σας ''χαμογελούν'', φορώντας το ψεύτικο πρόσωπό τους...» 

Επίσης, ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι το όλο θέμα επισημάνθηκε και από την ακροδεξιά εφημερίδα «Στόχος» την περασμένη Παρασκευή: «Έντονη φημολογία εδώ και ώρες, ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα, περί αποχώρησης Κασιδιάρη από τη Χρυσή Αυγή. Δεν γνωρίζουμε ούτε από πού ξεκίνησε ούτε -αν δεν αληθεύει- τι σκοπούς εξυπηρετεί αυτή η διάδοση, αλλά κάποιοι επιβεβαιώνουν και κάποιοι διαψεύδουν, χωρίς, όμως, να αποτελούν όλοι αυτοί αξιόπιστες πηγές διάψευσης ή επιβεβαίωσης. Αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε το εξής: Όπως υπογραμμίζει το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Ηλίας Κασιδιάρης έψαχνε τρόπο μετά τις εκλογές να αναλάβει αυτός την αρχηγία της Χρυσής Αυγής, αλλά χωρίς υπάρξει ανοιχτή ρήξη με τον Μιχαλολιάκο. Αυτό θα γινόταν μέσω ενός είδους «συνεδρίου ανασύνταξης», που είχε προγραμματιστεί για το β' εξάμηνο του 2020. Σε αυτό θα αναδεικνυόταν «κατόπιν προτάσεως αρχηγού» ο νέος γενικός γραμματέας, ο οποίος θα εκλεγόταν «από τη βάση».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα εκλεγόταν «ο υποψήφιος που έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά στις εκλογικές αναμετρήσεις του κινήματος από το 2012 μέχρι σήμερα». Δηλαδή ο Κασιδιάρης. Ο Μιχαλολιάκος, δε, θα λάμβανε τον ισόβιο «τιμητικό τίτλο» του αρχηγού, ενώ ακόμη και το όνομα του κόμματος θα άλλαζε από «Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» σε «Ελληνική Συμμαχία Χρυσή Αυγή». 

Μένει να δούμε αν όλα αυτά πάνε περίπατο -όπως και η ίδια η Χρυσή Αυγή.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top