0
Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα. Το πρώτο lockdown έδωσε την ευκαιρία στη χώρα μας να οργανώσει την άμυνα της, να θωρακίσει το σύστημα υγείας και να ενημερώσει τους πολίτες της για τα μέτρα ατομικής υγιεινής που πρέπει να ακολουθούν.


Πλέον περιθώριο για νέο lockdown δεν υπάρχει. Είναι κοινό μυστικό ότι η οικονομία δεν αντέχει γι’ αυτό και αν οι προβλέψεις των ειδικών επαληθευτούν και η πανδημία ξαναφουντώσει από Σεπτέμβρη, τότε θα δούμε να εφαρμόζεται το Plan B.

Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει καραντίνα μόνο για γειτονιές ή περιοχές όπου εμφανίζονται τα κρούσματα και σε καμία περίπτωση γενικό lockdown.

Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι με τη βοήθεια των πολιτών που πειθαρχούν στις οδηγίες και με τον αυξημένο βαθμό ετοιμότητας του συστήματος υγείας, η χώρα θα αντέξει και στο δεύτερο και σφοδρότερο κύμα του ιού.

Το Plan b προβλέπει επίσης αλλαγή πρωτοκόλλου στα νοσοκομεία προκειμένου να μην ξαναμπεί κανένα σε καραντίνα, καθώς σε αυτή τη μάχη χρειάζονται όλοι και όλα.

Έτσι, το προσωπικό θα περνάει διαρκώς από τεστ προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης μετάδοσης του ιού.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top