0
Στις 23 Απριλίου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, μας ενημέρωσε ότι πλέον συστήνεται η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμενε σταθερός στην άποψη ότι η μάσκα δεν προστατεύει, αλλά αντίθετα μπορεί να καταστεί ακόμη και επικίνδυνη για την υγεία και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να τη φορούν οι υγιείς πολίτες. 



Το παράλογο της υπόθεσης αυτής, είχαμε αναδείξει και σε προηγούμενο άρθρο μας.

Μάλιστα, χθες ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, επιβεβαίωσε ότι πλέον η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους, ενώ για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο το οποίο εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 150€. Τα ΜΜΕ αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που μέχρι πριν λίγες μέρες υπογράμμιζαν ότι δεν πρέπει οι πολίτες να χρησιμοποιούν μάσκες, πλέον προωθούν τη χρήση τους όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Άδωνι Γεωργιάδη. Η ξαφνική αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, προκάλεσε εύλογα ερωτήματα αλλά και αντιδράσεις από τους πολίτες.

Οι περιβόητες (ή μήπως διαβόητες) μάσκες, που κατασκευάζονται σε εργοστάσιο στη Λάρισα, είναι μια επένδυση του επιχειρηματία και ορθοδοντικού Αχιλλέα Νταβέλη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις ιατρικής αποκατάστασης με την εταιρεία Animus και οποίος μεσούσης της κρίσης αποφάσισε να κάνει το επιχειρηματικό άνοιγμα στην κατασκευή μασκών. Μάλιστα, φαίνεται πως είχε “προβλέψει” την μελλοντική ανάγκη για μάσκες, πριν καν επιβεβαιωθεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα, όπως είχε δηλώσει στον Δημήτρη Καμπουράκη, ο οποίος “συμπτωματικά” είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον κ. Νταβέλη!

Ο κ. Νταβέλης είναι καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Η Ντόρα Μπακογιάννη μάλιστα είχε εγκαινιάσει το Κέντρο Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα, ενώ δημοσιεύματα προεκλογικά τον ήθελαν να πολιτεύεται ως εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη! Ο κ. Νταβέλης, είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας, και σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, έχει εντοπιστεί σε δείπνα με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, ενώ καλεί συχνά την κ. Μπακογιάννη σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου. Φυσικά, όπως τόνισε ο ίδιος, στην προσπάθειά του να στήσει αυτή τη βιομηχανική παραγωγή τόσο γρήγορα, είχε την αμέριστη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ο “σωτήρας της Ελλάδας”, όπως παρουσιάζουν τον κ. Νταβέλη τα διάφορα ΜΜΕ, δηλώνει ότι στο εργοστάσιο μπορούν να παράγονται μηνιαίως εννιά εκατομμύρια μάσκες. Αν αναλογιστούμε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα εκτοξεύσει τη ζήτησή τους και πολλοί θα αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον 3 μάσκες κάθε μέρα, φαίνεται ότι ο κ. Νταβέλης στάθηκε πολύ… τυχερός, μιας και η επένδυση αυτή θα του αποφέρει πολλά έσοδα…Μήπως όμως δεν είναι όλα θέμα τύχης και διορατικότητας αλλά καλών γνωριμιών;

Δείτε το βίντεο:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top