0
«Η ματιά μας φοβίζει τον εχθρό, η στάση μας προκαλεί σεισμό παντού, στη γη, την θάλασσα και τον αέρα».



 Αυτά αναφέρει το προπαγανδιστικό σποτάκι των Τούρκων , με έναν από τους πιλότους τους να ποζάρει «πυροβολώντας» με το χέρι…

Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες χειριστές δεν μπορούν να ‘χουν άποψη για τη “ματιά των Τούρκων”, γιατί σχεδόν πάντα το μόνο που βλέπουν είναι οι πλάτες τους…Τους έχουν συνέχεια «μπροστά», εντός του σκοπευτικού τους όσο κάνουν τις παράνομες πτήσεις τους στο Αιγαίο.

Η Τουρκία είναι γεγονός ότι «παίζει» συχνά και καλά το χαρτί της επικοινωνίας αλλά μόνο μ' αυτή δουλειά δεν κάνεις…Δεν πρέπει να υποτιμάμε την τακτική της ούτε σ’ αυτό το τομέα.
Στον πόλεμο, όσο και σε περιόδους επισφαλούς ειρήνης, η προπαγάνδα έναντι του εχθρού αποτελεί ένα βασικό όπλο. Παράλληλα όμως, η ενημέρωση των δικών σου ανθρώπων είναι απαραίτητη, έτσι ώστε και να έχουν εμπιστοσύνη στις κινήσεις σου, αλλά και να μην πέφτουν θύματα της προπαγάνδας του αντιπάλου σου.


Όσο πιο απλό το μήνυμα, παραδόξως τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό. Όταν μάλιστα συνοδεύεται και από φόβο απώλειας ζωής, εκφοβισμό με απειλές-επιδείξεις δυνάμεως και δημιουργία κλίματος ισχύος, τότε μπορεί να επηρεάσει αρνητικά.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top