0
Πρωτόγνωρες και ανήκουστες διαστάσεις παίρνουν τα σημερινά περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα.


Εάν κάποιος έλεγε πριν από κάποιο καιρό πως θα έρθει καιρός που θα σχηματίζονταν δικογραφίες για τη Θεία Μετάληψη σίγουρα θα τον έλεγαν το λιγότερο ψυχασθενή.

Και όμως τώρα διώκονται δικαστικά Ιερείς που προσέφεραν τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς με το αιτιολογικό της  απαγόρευσης και τις αντίθετες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου. 

Έτσι οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί  έχουν σχηματίσει σχετικές δικογραφίες, διώκοντας ποινικά τους ιερείς που αγνόησαν τις σχετικές οδηγίες και απαγορεύσεις. . 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και  ο Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.

Πάντως, εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά  και ζήτησε να ερευνηθούν  από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς. 

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά.

Να σημειωθεί πως η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι έγινε παρουσία της Αστυνομίας η οποία προσπάθησε στην συνέχεια να εντοπίσει τον ιερέα  μέσα και έξω από τον ναό χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα στο Κουκάκι κλήθηκε ως μάρτυρας ο νεωκόρος του Ναού ενώ οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση και από τον ψάλτη.

Δείτε βίντεο με την αστυνομία να ψάχνει μέσα στον Ναό:





Δείτε φωτογραφίες:




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top