0
Στα μέσα του ερχόμενου καλοκαιριού πρόκειται να παραδοθεί στο ΛΣ  το πρώτο περιπολικό σκάφος P355 GR των Ιταλικών Ναυπηγείων CANTIERE NAVALE VITTORIA SPA.




Το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά σκάφη που παραγγέλθηκαν τον Ιανουάριο του 2019 και τον Ιούλιο του 2019 πρόκειται να παραδοθεί στο Λιμενικό Σώμα  τον ερχόμενο Ιούλιο.

Η συνολική αξία του παραπάνω προγράμματος φτάνει τα 55,56 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την ναυπήγηση τριών σκαφών συνολικής αξίας 41,67 εκατ. ευρώ και την ένα ακολουθία ναυπήγηση ακόμη ενός έναντι 13,89 εκατ. ευρώ.

Ο προϋπολογισμός του ελληνικού προγράμματος καλύφθηκε κατά 90% από την ΕΕ.

Τα ιταλικής ναυπήγησης σκάφη έχουν 37 μέτρα μήκος, εκτόπισμα με πλήρες φορτίο 160 τόνους μέγιστη ταχύτητα με πλήρες φορτίο 37 κόμβοι, και αυτονομία 1000 ναυτικά μίλια με ταχύτητα πλεύσης 29 κόμβους.

Τα σκάφη θα είναι εξοπλισμένα με δύο ελαφριές τηλεχειριζόμενες σταθεροποιημένες πλατφόρμες οπλισμού (LRCWS) της εταιρείας Elbit Systems Ltd. μια στην πλώρη και μια ακόμη στην πρύμνη εξοπλισμένες με συγκρότημα αισθητήρων ημέρας/νύκτας καθώς και με ένα πολυβόλο των 12,7 χλστ.

Επιπρόσθετα η ισραηλινή εταιρεία θα εξοπλίσει τα τέσσερα σκάφη με Σύστημα Διαχείρισης Μάχης, Ναυτιλίας, Radar, σταθεροποιημένο ηλεκτρο-οπτικό σύστημα ημέρας/νύκτας, καθώς και αυτόματο σύστημα αναγνώρισής πλοίων Warship Automatic Identification System (W-AIS). Τα τέσσερα σκάφη οι παραδόσεις των οποίων θα ολοκληρωθούν το 2021 θα αντικαταστήσουν τα παλαιά ελληνικής ναυπήγησης σκάφη κλάσης «Δήλος» και θα ενισχύσουν το ΛΣ μαζί με τα υπόλοιπα 15 υπό ναυπήγηση νέα ταχύπλοα σκάφη μήκους 16,1 μέτρα τύπου FB 56F οι παραδόσεις των οποίων θα ξεκινήσουν στα τέλη αυτού του έτους με τις αρχές του 2021.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top