0
Η Microsoft έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα σύστημα κρυπτονομισμάτων που αξιοποιεί ανθρώπινες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών κυμάτων και της θερμότητας του σώματος, κατά την εκτέλεση διαδικτυακών εργασιών όπως η χρήση μηχανών αναζήτησης, chatbots και ανάγνωσης διαφημίσεων.

«Ένας χρήστης μπορεί να λύσει ασυνείδητα το υπολογιστικά δύσκολο πρόβλημα», περιγράφει το δίπλωμα ευρεσιτεχνείας.

Η Microsoft Technology Licening, το σκέλος αδειοδότησης της Microsoft Corp., έχει λάβει διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνείας για ένα «σύστημα κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί δεδομένα δραστηριότητας του σώματος».

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνείας δημοσιεύθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) στις 26 Μαρτίου. Η αίτηση κατατέθηκε στις 20 Ιουνίου πέρυσι.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνείας περιγράφει ένα σύστημα στο οποίο μια συσκευή μπορεί να επαληθεύσει εάν «τα δεδομένα δραστηριότητας σώματος πληρούν μία ή περισσότερες προϋποθέσεις που ορίζει το σύστημα κρυπτογράφησης και απονέμει κρυπτογράφηση στο χρήστη του οποίου τα δεδομένα δραστηριότητας σώματος είναι επαληθευμένα».

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί τύποι αισθητήρων για τη «μέτρηση ή την αίσθηση της σωματικής δραστηριότητας ή τη σάρωση του ανθρώπινου σώματος», εξηγεί η ευρεσιτεχνεία.

Περιλαμβάνουν σαρωτές ή αισθητήρες λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (FMRI), αισθητήρες ηλεκτροεγκεφαλογραφίας (EEG), αιασθητήρες φασματοσκοπίας εγγύς υπέρυθρων (NIRS), οθόνες καρδιακού ρυθμού, θερμικούς αισθητήρες, οπτικούς αισθητήρες, αισθητήρες ραδιοσυχνοτήτων (RF), αισθητήρες υπερήχων, κάμερες, ή οποιονδήποτε άλλο αισθητήρα ή σαρωτή» που θα κάνει την ίδια δουλειά.

Το σύστημα μπορεί να ανταμείβει την κρυπτογράφηση σε έναν κάτοχο ή έναν χειριστή εργασιών «για την παροχή υπηρεσιών, όπως, μηχανές αναζήτησης, chatbots, εφαρμογές ή ιστότοπους, προσφέροντας στους χρήστες πρόσβαση δωρεάν σε περιεχόμενο επί πληρωμή (π.χ. ροή βίντεο και ήχου ή ηλεκτρικά βιβλία) ή κοινή χρήση πληροφορίες ή δεδομένα με χρήστες, οι λεπτομέρειες της ευρεσιτεχνείας.

Η επίμονη ανάπτυξη τεχνολογιών που δεσμεύουν το ανθρώπινο σώμα, το ανθρώπινο λογισμό και τα ανθρώπινα συναισθήματα με οικονομικές συναλλαγές, καθώς και η παρέμβαση στο ανθρώπινο συνολικό πρόσωπο που συναρτάται με ανθρώπινα δικαιώματα προκαλούν γενικευμένη ανησυχία στους σκεπτόμενους και υποψιασμένους πολίτες.

Μία νέα εποχή τεχνολογικού αυταρχισμού ήδη έχει γεννηθεί. Η ψηφιοποίηση και η παγκοσμιοποίηση πηγαίνουν χέρι με χέρι. Χαμένοι τους, οι άνθρωποι, οι κοινότητες και τα κράτη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top