0
Η ενημέρωση του υφυπουργού πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, ακολούθησε το προγραμματισμένο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου υγείας Σωτήρη Τσιόδρα.


Ο κος Χαρδαλιάς μπορεί να ξεκίνησε διαφορετικά απ’ ό,τι τον έχουμε συνηθίσει με μία αναφορά στη ρήση του Γκαίτε «οι δυσκολίες μεγαλώνουν όσο πιο κοντά ερχόμαστε στον στόχο» όμως η συνέχεια των δηλώσεών του ήταν εντελώς διαφορετική.

Λίγο έως πολύ ο υφυπουργός έκανε μία δήλωση σχεδόν «απειλή» για το τι πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον ρίχνοντας ευθέως το μπαλάκι στους πολίτες και την ατομική ευθύνη για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει.

«Παραμένουμε υπεύθυνοι και ρεαλιστές… Τηρούμε τους κανόνες, τότε προχωράμε. Δεν τους τηρούμε, τότε σταματάμε ίσως και επιστρέφουμε σε νέο κύκλο περιορισμών. Τόσο απλά!»

Η φράση «τόσο απλά» του υφυπουργού απέδειξε πόσο ρευστή είναι η άρχη των μέτρων και πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί να επιστρέψουμε στην πρώτη φάση της καραντίνας και των σκληρών μέτρων αν τα νούμερα των επόμενων εβδομάδων δεν είναι ικανοποιητικά.

Κάτι αντίστοιχο ειπώθηκε από τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ «ο κίνδυνος ενός δεύτερου κύματος που θα έθετε σε κίνδυνο τον εξασθενημένο νοσοκομειακό ιστό, θα μπορούσε να επιβάλει ξανά έναν επανα-περιορισμό», κάτι που στην πραγματικότητα συνηγορεί στο ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στην καταπολέμηση του ιού, αλλάζουν μόνο οι στρατηγικές με βάση την οικονομική ζημιά η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί σε κάποιες χώρες και το καλοκαίρι.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top